Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Európa stále nie je v bezpečí: Na úteku 6 členov teroristickej bunky!

Hayat Boumeddienová je údajne už v Sýrii
Hayat Boumeddienová je údajne už v Sýrii (Zdroj: everyjoe.com)

PARÍŽ - Francúzska polícia je presvedčená, že po parížskych útokoch je stále na úteku šesť členov teroristickej bunky, pričom jedného z nich spozorovali pri šoférovaní auta, registrovaného na vdovu po zavraždenom útočníkovi Amédym Coulibalym. Informovala o tom dnes večer tlačová agentúra AP.

Dvaja francúzski policajti dnes povedali pre AP, že úrady pátrajú v parížskej oblasti po aute značky Mini Cooper, registrovanom na vdovu Hayat Boumeddienovú. Tureckí predstavitelia tvrdia, že Boumeddienová sa teraz nachádza v Sýrii.

Islamský radikál afrického pôvodu Coulibaly vtrhol v piatok 9. januára do parížskeho supermarketu na kóšer potraviny a zabil tam štyroch ľudí. Zajal rukojemníkov, neskôr bezpečnostné sily 15 oslobodili a útočníka usmrtili.

Coulibaly v predchádzajúci deň podľa úradov zastrelil policajtku. Bol prepojený s dvoma bratmi Kouachiovci, ktorí v stredu 7. januára zaútočili na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo a zabili 12 ľudí. Bezpečnostné zložky aj ich v piatok zneškodnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu