Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Novinár býval s parížskym atentátnikom: Bol veľmi zdvorilý a mal zmysel pre humor, tvrdí

Said Kouachi
Said Kouachi (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Jemenský novinár Muhammad al-Kibsí dnes uviedol, že v roku 2010 sa stretol s jedným zo strelcov zodpovedných za minulotýždňový masaker v redakcii parížskeho týždenníka Charlie Hebdo a tento muž, Said Kouachi, mu povedal, že býval s Nigérijčanom, ktorý sa v mene al-Káidy pokúsil pred piatimi rokmi podniknúť nevydarený atentát "bombou ukrytou v spodnej bielizni".

Jemenský novinár a výskumník al-Kibsí povedal, že po prvý raz sa stretol so Saidom Kouachim v jemenskom hlavnom meste Saná, keď strelec študoval arabčinu.

"Bol veľmi zdvorilý a mal zmysel pre humor, takže ja osobne by som neočakával, že o pár rokov neskôr bude podozrivý z teroristického útoku," uviedol al-Kibsí pre AP.

Podľa žurnalistu Kouachi tvrdil, že býval s Umarom Farúkom Abdulmutallábom, odsúdeným za pokus o odpálenie nálože na palube dopravného lietadla smerujúceho do amerického Detroitu počas Vianoc v roku 2009.

Abdulmutalláb sa 25. decembra krátko pred pristátím lietadla na linke z Amsterdamu do Detroitu pokúsil odpáliť výbušninu, ktorú mal ukrytú v spodnej bielizni. Teroristu včas spacifikoval duchaprítomný holandský cestujúci Jasper Schuringa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu