Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

K útoku v Paríži sa prihlásil Islamský štát: Začali sme hon na nevercov, je to len začiatok!

Islamský štát Zobraziť galériu (5)
Islamský štát (Zdroj: SITA)

RAQQA - Islamský štát sa oficiálne prihlásil k stredajšiemu teroristickému útoku na redakciu Charlie Hebdo v Paríži. Išlo údajne o prvú plánovanú masakru mimo územia Blízkeho východu. Viacerí moslimskí extrémisti k útoku vyjadrili svoje sympatie.

„Zajtra bude nasledovať Británia, Amerika a ďalší,“ vyhlásil počas svojej kázne v Iraku radikálny duchovný vodca Abú Saad al-Ansarí. Hoci Francúzi spočiatku odmietli súvislosť medzi stredajším teroristickým útokom a štvrtkovou streľbou na predmestí Paríža, pri ktorej zahynula mladá policajtka, ukázalo sa, že oba incidenty mali súvislosť. Spáchali ich totiž útočníci z rovnakej teroristickej skupiny.

 

 

Informácie o pripravovanom teroristickom útoku dokoca avizoval jeden z bojovníkov Islamského štátu na Twitteri. Paladin of Jihad (Bojovník za džihád) na Twitteri hovoril o konzumentoch slimákov. O niekoľko hodín potom dodal, že „zjedli olovo“.

K útoku v Paríži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

K útoku v Paríži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Muži, ktorí sú podozriví z teroristického útoku, boli už v minulosti napojení na jemenskú vetvu al-Káidy, pod vedením ktorej podstúpili špeciálny výcvik. Nasvedčuje tomu aj fakt, že po svedkoch útočníci odkázali, že ide o útok jemenskej al-Káidy.

K útoku v Paríži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu