Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Islamský štát zmasakroval stovky moslimov: VIDEO plné hrôzy, násilia a smrti!

Zábery zverejnené v utorok sú jedny z najbrutálnejších
Zábery zverejnené v utorok sú jedny z najbrutálnejších (Zdroj: YouTube)

BAGDAD – Príslušníci radikálneho sunnitského hnutia Islamský štát (IS) zmasakrovali v severnom Iraku stovky šiitských moslimov. Vyplýva to z videa, ktoré islamisti zverejnili v utorok na internete pri príležitosti trojdňového sviatku íd al-fitr, ktorým sa tradične končí pôstny mesiac ramadán, informoval britský denník Daily Mail.

Mohlo by ísť o jedno z najhorších zverstiev odvtedy, čo hnutie v uplynulých mesiacich dostalo pod svoju kontrolu rozsiahle územia v severovýchodnej Sýrii a na severe Iraku.

Profesionálne zhotovené 36-minútové video je sledom záberov z bombových útokov, prestreliek, defilé bojovníkov IS, prejavov a odvážania civilistov na popravu. Najviac šokujúce scény sa však nachádzajú v posledných piatich minútach videa. Zachytávajú nákladné autá, na ktorých sa tlačia stovky vydesených mladých mužov - väčšinou zrejme starších ako 30 rokov. Islamisti ich odvážajú pravdepodobne do mesta Tikrít. V ďalšej scéne vidieť desiatky týchto mužov ležať v prachu tvárou nadol a s rukami zviazanými za chrbtom. Nikto z nich sa nehýbe.

Nasledujú zábery krčiacich sa zajatcov hovoriacich s kameramanom. Niektorí kričia, jeden pri rozprávaní plače. Väznitelia potom mužom prikážu, aby vstali a chodili s rukami za hlavou, zatiaľ čo jeden z islamistov vztýči vlajku Islamského štátu. Potom im kážu opäť si ľahnúť na zem a jedného po druhom strelia do hlavy. Takto zabijú najmenej 50 zajatcov.

Video pokračuje ešte otrasnejšími scénami. Zachytávajú najmenej 100 - možno aj viac - mŕtvych tiel ležiacich na otvorenom priestranstve. Ďalšie telá sa zrejme nachádzajú mimo záberu kamery. Nasledujú zábery troch zviazaných mužov, ktorí sú ešte nažive a pozerajú sa smerom k popravených civilistom. Pristúpia k nim dvaja ozbrojenci a zozadu ich strelia do hlavy.

Video sa končí scénou, na ktorej 15 mladých mužov kráča krvou nasiaknutou cestu pozdĺž rieky, kde na nich čakajú maskovaní ozbrojenci, z ktorých jeden drží vlajku IS. Mladíkov potom strelia do hlavy a ich telá hodia do rieky.

Kedy k tomuto masakru došlo, nie je známe. Islamský štát, predtým známy ako Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL), vydal v minulosti viacero podobných videí, ale zábery zverejnené v utorok sú jedny z najbrutálnejších.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a osoby s citlivejšou povahou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu