Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Reakcia Rusov na Volgograd: Armáda v uliciach, tisíce policajtov a desiatky zadržaných!

Obrovská pátracia akcia vo Volgograde. Zobraziť galériu (4)
Obrovská pátracia akcia vo Volgograde. (Zdroj: SITA)

VOLGOGRAD – Ruské bezpečnostné zložky dnes vo Volgograde spustili rozsiahlu protiteroristickú operáciu, do ktorej sa zapojilo niekoľko tisíc policajtov a príslušníkov kontrarozviedky FSB. Oznámil to moskovský rozhlas. Akcia, ktorá je nepretržitá, potrvá až do odvolania. Zadržaných bolo zatiaľ 87 ľudí.

Razia je reakciou na dva krvavé teroristické útoky, ktoré ochromili mesto. Pri nedeľnej explózii na hlavnej volgogradskej stanici zahynulo 17 ľudí, za dnešný ranný atentát v linkovom trolejbuse zaplatilo životom 14 ľudí. Podľa dnešnej správy ruského ministerstva zdravotníctva bolo pri oboch teroristických útokoch zranených 104 ľudí. Osem z nich bolo v ťažkom stave prepravených do Moskvy.

Bezpečnostné operácie pod kódovým označením Víchor sa podľa úradov zameriavajú na frekventované miesta v meste, na dopravné uzly, reštaurácie, mestské trhovisko a čerpacie benzínové stanice. Do akcie sa zapojilo cez 4000 príslušníkov polície, vojsk ministerstva vnútra a špeciálnych síl FSB.

Veľkú starosť podľa agentúry Interfax robí policajtom stredajšia oslava prichádzajúceho nového roka, oslavy bývajú vo Volgograde rovnako ako aj v iných ruských mestách búrlivé. Policajti vyzvali obyvateľstvo, aby v najbližších dňoch nepoužívalo pyrotechniku. Volgogradská radnica navyše v meste vyhlásila smútok, ktorý potrvá do piatku .

Počas dnešného dňa policajti a agenti FSB preverili cez 1500 volgogradských domov a vykonali prehliadku asi tisícky osôb vytipovaných na základe "operatívnych informácií". Osemdesiat sedem ľudí, ktorí kládli policajtom odpor, či nemali v poriadku osobné doklady, polícia zadržala. Niektorí z nich boli údajne ozbrojení.

​Prvý výbuch zasiahol stanicu:

Druhá explózia sa udiala v trolejbuse:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu