Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zopakuje sa horor z obchodného centra? Teroristi hrozia ďalšími útokmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Somálska militantná skupina aš-Šabáb, ktorá sa hlási k útoku na obchodné centrum Westgate v Nairobi, pohrozila v piatok ďalšími útokmi proti cieľom v Keni. Vo vyhlásení zverejnenom na sieti Twitter skupina uviedla, že útok na luxusné obchodné stredisko "bol len premiérou prvého dejstva".

Podľa islamistickej skupiny spriaznenej s al-Kájdou bol víkendový útok pomstou za intervenciu Kene v Somálsku, kde bojuje proti medzinárodne uznávanej vláde. Aš-Šabáb sa vo štvrtok prihlásila aj k ďalšiemu útoku na policajnú stanicu pri hraniciach so Somálskom, pri ktorom zahynuli dvaja policajti.

Rukojemnícka dráma, ktorá sa po vyše 80 hodinách skončila v utorok, si vyžiadala smrť 61 civilistov a šiestich príslušníkov bezpečnostných síl. Skoro 200 ľudí utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Ďalších 61 osôb je stále nezvestných a vyšetrovacie tímy z Kene, USA, Británie, Izraela, Nemecka, Kanady a Interpolu po nich pátrajú v troskách zničenej budovy obchodného centra. V celej Keni sa v piatok končí trojdňový smútok, ktorý vyhlásila vláda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu