Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Damasku sa opäť bojuje, islamisti nastražili bombu vo vojenskom komplexe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BEJRÚT - V aute nastražená nálož vybuchla dnes v blízkosti sýrskeho vojenského komplexu v meste Palmýra v provincii Homs v strednej časti Sýrie, pričom prišlo o život niekoľko ľudí.

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne bola terčom útoku základňa, v ktorej sídli  pobočka vojenskej rozviedky a štátna spravodajská služba. Podľa SOHR sa obeťou útoku stalo niekoľko vojakov.

Po výbuchu vypukla prudká prestrelka medzi povstalcami a vládnymi vojakmi, ktorí vojenský objekt strážili. Sýrske úrady bezprostredne nepotvrdili útok, ku ktorému sa ešte nikto neprihlásil.

Používanie v autách nastražených náloží pri útokoch na vládne budovy je však typické pre islamistických povstalcov bojujúcich na strane opozície, ktorá sa snaží zvrhnúť režim prezidenta Bašára Asada.

Prudké boje hlásili dnes aj z Damasku, kde prívrženci opozície podnikli koordinované útoky na pozície Asadovi vernej armády. Úrady uzavreli časť mesta, keď povstalci útočili na zátarasy a opevnené posty paľbou z granátometov a raketometov.

Obyvatelia Damasku podľa agentúry Reuters informovali, že prakticky v celej východnej a severnej časti mesta počuť výbuchy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu