Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zo staveniska, ktoré postihol zosuv pôdy vytiahli posledné telá: Počet obetí tak stúpol na 11

Zosuv pôdy v Malajzii
Zosuv pôdy v Malajzii (Zdroj: SITA/AP Photo/Gary Chuah)

GEORGETOWN - Posledné dve telá pochované pod troskami na stavenisku, ktoré na severozápade Malajzie zasiahol v sobotu nadránom zosuv pôdy, v pondelok ráno vytiahli. Celkový počet obetí nešťastia je tak 11, väčšinou ide o zahraničných robotníkov. Informovali o tom miestne úrady.

K zosuvu svahu kopca na stavenisko 49-poschodového obytného domu došlo v Georgetowne, hlavnom meste štátu Penang, ktorý je obľúbenou destináciou turistov. Od sobotňajšieho zosuvu pôdy prebiehali pátracie práce a do nedeľnej polnoci vytiahli záchranári deväť tiel.

Posledné dve vytiahnuté telá, patriace Bangladéšanovi a Malajzijčanovi, boli pochované hlboko pod troskami. Ostatné obete pochádzali z Číny, Pakistanu, Indonézie, Mjanmarska a Bangladéša. Troch zo 14 robotníkov zasiahnutých zosuvom zachránili. Išlo o jedného občana Mjanmarska, Bangladéšana a robotníka s neidentifikovanou štátnou príslušnosťou.

Na záchranných prácach sa zúčastňovali hasiči, miestni zdravotníci a civilná ochrana. Stavbu 49-poschodového kondomínia teraz zastavili a podrobujú ju dôkladnej kontrole - úrady totiž zistili, že projekt nemal povolenie, lebo sa nachádza príliš blízko kameňolomu na žulu. Bývanie v jeho blízkosti by bolo pre ľudí nebezpečné. Obyvateľov a aktivistov toto odhalenie nahnevalo a žiadajú vládu štátu Penang o vysvetlenie.

Viac o téme: StaveniskoZosuv pôdyMalajziaGeorgetown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu