Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Počet obetí ničivého zemetrasenia v Mexiku stúpa: Zahynulo takmer 300 ľudí

Zemetrasenie v Mexiku. Zobraziť galériu (3)
Zemetrasenie v Mexiku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Moises Castillo)

MEXIKO - Približne 70 ľudí už vytiahli záchranári spod trosiek budov, ktoré sa v Mexiku zrútili po utorňajšom zemetrasení s magnitúdou 7,1, uviedla dnes s odvolaním sa na mexické úrady agentúra DPA. Šanca na nájdenie ďalších preživších je však po vyše troch dňoch už mizivá.

"So všetkou energiou a intenzitou, ktorú dokážeme nazhromaždiť, budeme pokračovať v našom úsilí nájsť ďalších preživších," povedal starosta mexického hlavného mesta Miguel Ángel Mancera.

FOTO Počet obetí ničivého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Moises Castillo)

Počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadalo zemetrasenie medzičasom stúpol na 293, uviedol národný koordinátor mexickej civilnej obrany Luis Felipe Puente. Len v samotnej metropole Mexiko si zemetrasenie podľa jeho slov vyžiadalo 155 obetí, pričom ďalších 30 či 40 ľudí je tam stále nezvestných. 

FOTO Počet obetí ničivého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Moises Castillo)

Okrem mesta Mexiko postihlo zemetrasenie najmä štáty Morelos a Puebla, v ktorých sú zničené a poškodené tisícky budov. K najnovšej tragédii došlo v deň, keď si Mexičania pripomínali 32. výročie ničivého zemetrasenia z roku 1985, pri ktorom zahynulo viac ako 10.000 ľudí a veľká časť hlavného mesta bola zničená. V krajine sa v utorok dokonca konalo cvičenie pre prípad evakuácie v dôsledku zemetrasenia.

Viac o téme: Zemetrasenie Mexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu