Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dovolenkové rezorty pod vodou: Tropická búrka Lidia si vyžiadala minimálne štyri životy

(Zdroj: YouTube)

CABO SAN LUCAS - Silný dážď sprevádzajúci tropickú búrku Lidia spôsobil záplavy v dovolenkových rezortoch a mestách mexického štátu Baja California. Minimálne štyria ľudia zahynuli, no počet obetí bude podľa úradov počas víkendu zrejme stúpať. Zatiaľ hlásia jednu nezvestnú osobu.

Starosta Los Cabos Arturo de la Rosa Escalante informoval, že dvoch ľudí zabil elektrický prúd, jedna žena sa utopila, keď ju strhla voda a malé dieťa vytrhol silný prúd z náručia jej matky, keď prechádzala cez zaplavenú oblasť. Po tom, ako letecké spoločnosti v oblasti prerušili lety, uviazlo tam podľa úradov zhruba 20-tisíc zahraničných turistov. Úkryt v pohotovostných prístreškoch vyhľadalo asi 1400 ľudí. Podľa amerického Národného hurikánového centra, zasiahla Lidia pevninu v piatok západne od La Paz, hlavného mesta štátu Baja California Sur. Rýchlosť jej vetra do večera klesla na 85 kilometrov za hodinu a očakávajú, že ešte zoslabne, keď dosiahne hornatý terén. Dážď, ktorý ju sprevádza, zasiahol široký pás Mexika, vrátane hlavného mesta, kde spôsobil záplavy, pre ktoré museli nakrátko zatvoriť letisko.

Oblasť východného Karibiku by pritom začiatkom budúceho týždňa mal zasiahnuť hurikán tretej kategórie Irma, ktorý je aktuálne nad Atlantickým oceánom a smeruje na západ rýchlosťou 22 kilometrov za hodinu. Rýchlosť vetra dosahuje 185 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: Tropická búrkaMexikoLidia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu