Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

PRÁVE TERAZ Pre záplavy vybuchla chemická továreň neďaleko Houstonu

(Zdroj: topky)

CROSBY - Neďaleko zaplaveného mesta Houston vybuchla chemická továreň. Záchranné zložky informovali, že v oblasti bolo počuť dva výbuchy a z miesta stúpa čierny dym.

Silné dažde a následné záplavy spôsobené hurikánom Harvey poškodili chladiče, ktoré udržiavali pri nízkych teplotách chemické zlúčeniny v továrni Arkema v meste Crosby, asi 40 kilometrov severovýchodne od mesta Houston. Spoločnosť na situáciu upozornila a informovala, že neexistuje spôsob, ako by sa jej dalo predísť.

Firma zastavila výrobu v piatok pred príchodom hurikánu. Záplavy však podľa nej spôsobili výpadok energie, ako aj poškodenie záložných generátorov. Továreň vyrába organické peroxidy, zlúčeniny, ktoré sú využiteľné vo všetkom, od liečiv až po stavebný materiál. "Požiar bude pripomínať požiar benzínu. Čierny dym dráždi pokožku, oči a pľúca. Pre vysokú hladinu vody a chýbajúcu energiu sme v snahe predísť tomu bezmocní," uviedol riaditeľ spoločnosti Richard Rowe.

Výbuchy a požiar zrejme poškodia najmä samotnú továreň, z bezpečnostných dôvodov museli ale evakuovať ľudí žijúci v okruhu 2,4 kilometra. Pre záplavy sa nepredpokladá ďalšie šírenie požiaru.

Viac o téme: VýbuchTováreňHurikán Harvey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu