Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čínu zasiahlo silné zemetrasenie: Ľudia strávili noc v obrovských mrazoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING - Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo dnes nadránom odľahlú oblasť na severozápade Číny a poškodilo niekoľko desiatok domov. Obete na životoch si však nevyžiadalo.

Oficiálna tlačová agentúra Sinchua uviedla, že k zemetraseniu došlo o 01.13 h a jeho epicentrum sa nachádzalo v nezaľudnenej oblasti približne 33 kilometrov od okresného sídla Men-jüan v provincii Čching-chaj. 

Americká geologická služba USGS stanovila magnitúdu zemetrasenia na 5,9. Uviedla, že sa vyskytlo v hĺbke desať kilometrov na západnom okraji Tibetskej náhornej plošiny, kde do seba narážajú indická a eurázijská tektonická platňa a vznikajú tak početné zemetrasenia. Vďaka nim je oblasť jednou zo seizmicky najnebezpečnejších na svete, pripomína agentúra AP. 

Miestni predstavitelia uviedli, že zemetrasenie spôsobilo praskliny na približne 20 domoch a iné škody na vyše 30 ďalších domoch. Úrady poslali do oblasti 700 stanov. "Otrasy trvali jednu až dve minúty... a sprevádzal ich hukot," napísala Sinchua, ktorá citovala miestneho obyvateľa. Otrasy bolo cítiť aj v provinciálnom hlavnom meste Si-ning.  Ľudia v panike vybiehali do obrovských, až 20-stupňových mrazov.

Viac o téme: ČínaZemetrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu