Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové fakty z vyšetrovania strateného malajzijského lietadla MH370: Smerovalo na Antarktídu!

(Zdroj: YouTube)

KUALA LUMPUR – Satelitné dáta zo strateného malajzijského letu MH370 odhalili nové skutočnosti. Experti vyšetrujúci príčiny leteckých katastrof predpokladajú, že o zmene kurzu lietadla mohol rozhodnúť niekto z kokpitu. Je tak veľmi pravdepodobné, že piloti spolu s 237 ľuďmi na palube zamierili nad Antarktídu.

V marci to bude už rok, odkedy sa Boeing 777-200ER stratil na ceste z Kuala Lumpur do Pekingu. Malajzijský úrad civilného letectva oficiálne označil tento let za nehodu, predpokladá sa, že všetci cestujúci aj posádka sú mŕtvi. Ako má však ukázať nový dokument televíznej stanice National Geographic, posledné chvíle väčšinou čínskeho osadenstva mohli byť veľmi dramatické.

Niektorí z pilotov sa podľa názoru odborníkov pokúsil letieť smerom na Antarktídu. Z údajov zozbieraných zo satelitov vyplýva, že lietadlo celkovo trikrát zmenilo smer, odbočilo vľavo a o chvíľu ešte dvakrát vľavo, smerom na západ a potom na juh. O presnej príčine takéhoto rozhodnutia sa vraj diváci dozvedia z pripravovaného dokumentu, ktorý bude mať premiéru 8. marca.

Malcolm Brenner, šéf expertov zisťujúcich príčiny leteckých nehôd, si uvedomuje, že žiadna iná letecká katastrofa nespôsobila taký rozruch. „Táto nehoda upútala pozornosť celého sveta, akú som nezažil počas svojej štyridsaťročnej kariéry v oblasti letectva,“ priznal Brenner. Práve on by sa mal v dokumente National Geographic vyjadriť k novým zisteniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu