Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika v škôlke, deti sa snažili utiecť: Päť obetí pri zemetrasení, desiatky zranených!

Čínu zasiahlo zemetrasenie.
Čínu zasiahlo zemetrasenie. (Zdroj: SITA)

PEKING/TOKIO — Čínu a Japonsko zasiahli v sobotu zemetrasenia, pričom krajiny hlásia zranených i mŕtvych. Čínu postihli silné otrasy na západe v odľahlej horskej oblasť.

Výsledkom je najmenej päť obetí, ďalších 54 osôb utrpelo zranenia z toho 42 detí základnej školy, kde vypukla panika a tlačenica. Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zaznamenali pri okrese Kchang-ting v provincii Si-čchuan. Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS) stanovil magnitúdu na 5,9. V dôsledku otrasov sa zrútilo 30 domov a ďalších 2 630 je vážne poškodených, informovala provinčná vláda. Si-čchuan v máji 2008 zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,9, ktoré si vyžiadalo takmer 90 000 obetí.

Japonsko zasiahlo v sobotu zemetrasenie s magnitúdou 6,7 západne od mesta Nagano v hornatej centrálnej časti krajiny. Podľa USGS malo magnitúdu 6,2. Svedkovia hovoria o "enormných" otrasoch. Ich výsledkom je najmenej 37 zničených domov v dvoch obciach ako aj 39 zranených naprieč regiónom, z toho siedmi vážne. Po prvotnom zemetrasení nasledovalo asi 45 dodatočných otrasov. Fukušima zasiahnutá ničivým zemetrasením v roku 2011 sa nachádza približne 250 kilometrov severovýchodne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu