Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Blesková povodeň: V Janove zabila šesť ľudí!

Zničujúce záplavy v Janove Zobraziť galériu (10)
Zničujúce záplavy v Janove

JANOV - Najmenej šesť ľudí vrátane dvoch detí prišlo o život pri bleskovej povodni v talianskom Janove. Veľká voda po prívalových dažďoch zaplavila časti prístavného mesta. Podľa meteorológov by malo pršať ešte v sobotu a úrady varujú, že situácia sa môže zhoršiť.

Podľa serveru BBC päť ľudí zomrelo vo vestibule niekoľkých bytov, kde sa schovávali pred povodňou a ktorý bol zaplavený. Ďalšiu ženu údajne zrazili autá, ktoré zmietla voda. Hovorca janovských hasičov Luca Cari miestnym médiám povedal, že doteraz bolo potvrdených šesť mŕtvych a jeden človek je nezvestný.

Prudké dažde boli dnes hlásené vo veľkej časti severného Talianska a povodne sa nevyhli ani Benátkam. V Janove sa z brehov vyliali dve rieky a úrady vyzvali obyvateľov mesta, aby sa presunuli do vyšších poschodí budov. Zaplavené boli stovky obchodov a televízie ukazovali zábery ľudí brodiacich sa ulicami mesta po kolená vo vode.

"Toto bola úplne nečakaná tragédia," povedala podľa BBC starostka mesta Marta Vicenzi.

Minulý týždeň talianska vláda vyhlásila stav núdze po búrlivých lejakoch v regiónoch Ligúria a Toskánsko. Živly v podobe prudkých záplav a bahenných lavín si tu vtedy vyžiadali 13 obetí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu