Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Omyl na FOTO vás dožerie: V Dunajskej Lužnej osadili tabuľu s bizarným zákazom, starosta viní realizátora

Tabuľa na svetelnej križovatke v Dunajskej Lužnej. Zobraziť galériu (4)
Tabuľa na svetelnej križovatke v Dunajskej Lužnej. (Zdroj: FB/Dunajská Lužná/Ladislav)

DUNAJSKÁ LUŽNÁ – Osadená tabuľa na svetelnej križovatke v Dunajskej Lužnej, ktorá chodcom vyslovene zakazuje prejsť cez priechod, vyvolala horlivú diskusiu. Stojí na nej, že chodník je v zime neudržiavaný. Pohoršeným občanom tak nezostáva nič iné, len cez cestu prejsť na vlastnú zodpovednosť. Topky.sk požiadali o vyjadrenie starostu obce. Podľa jeho reakcie pochybil realizátor, ktorého teraz žiada o urýchlenú nápravu.

Vaše tipy

O probléme nás informoval čitateľ Peter, ktorý je autorom snímok zachytávajúcich tabuľu "Zákaz vstupu, chodník v zime neudržiavaný" na svetelnej križovatke v Dunajskej Lužnej. Podľa jeho slov tam pribudla od 8. decembra, kedy nám zaslal tip na reportáž. „Keď chodcom nabehne zelená, na priechod nemôžu vstúpiť, lebo im to zakazujú namontované tabule. Žasnem!“ krúti hlavou Peter.

Na fotografii od Petra je zachytená tabuľa, ktorá informuje o zákaze vstupu na chodník.
Zobraziť galériu (4)
Na fotografii od Petra je zachytená tabuľa, ktorá informuje o zákaze vstupu na chodník.  (Zdroj: Tip čiateľa/Peter)

V rovnaký deň sa fotografia osadenej tabule objavila aj vo facebookovej skupine Dunajská Lužná. Tam o nej informoval Ladislav so slovami „pán starosta, okrem toho, že večer si musím svietiť baterkou pri pohybe cez obec, mám sa naučiť aj lietať?“

Tabuľa na svetelnej križovatke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čiateľa/Peter)

A tak, ako to už býva, pod jeho príspevkom sa rozprúdila búrlivá diskusia. Ľudia nešetrili ostrou kritikou a posmeškami.

Tabuľa na svetelnej križovatke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Dunajská Lužná/Ladislav)


Odporúčame aj: Trpká skúsenosť so známym predajcom: Miloš objednaný tovar obratom uhradil, prístup firmy ho šokoval


Topky.sk sa s podnetom od čitateľa obrátili na starostu obce Dunajská Lužná, Štefana Jurčíka. Podľa jeho tvrdenia nejde o investičnú akciu obce, lebo obec neschválila uvedené dopravné značenie. „Po zistení tejto skutočnosti – deň po inštalovaní, sme kontaktovali realizátora a žiadame o zjednanie nápravy. Podľa môjho názoru má byť predmetná informačná tabuľa otočená opačne o 180 stupňov zo strany od priechodu. Dôvod jej inštalácie je pravdepodobne ten, že chodník, ani ostrovček k dnešnému dňu (13. decembra, pozn. red.) nemá užívacie povolenie – teda v zmysle st. zákona je to stavba. Možno to viedlo investora k osadeniu uvedeného značenia,“ vysvetlil nám starosta.

Viac o téme: Dunajská LužnáPriechodSemaforZákazTabuľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu