Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jerguš penil od zlosti: FOTO Vybíjal sa mu mobil a vlak hlásil meškanie, šok na bratislavskej stanici

Cestujúci si v novej čakárni na bratislavskej hlavnej stanici nemohol nabiť telefón. Zobraziť galériu (5)
Cestujúci si v novej čakárni na bratislavskej hlavnej stanici nemohol nabiť telefón. (Zdroj: FB/Jerguš)

BRATISLAVA - Jerguš, ktorý v sobotu uviazol na železničnej stanici v hlavnom meste sa ocitol v krízovej situácii. Po celodennom cestovaní mu zostávali len 3 percentá batérie na mobile. Keďže na informačnej tabuli svietilo, že jeho vlak má meškanie 40 minút, zašiel do novootvorenej čakárne. Teraz rozpovedal zážitok, na ktorý tak skoro nezabudne!

Vaše tipy

Jerguš bol v sobotu 13. októbra nútený čakať na bratislavskej hlavnej stanici, pretože jeho vlak mal meškanie 40 minút. Nakoľko sa však vracal z celodennej pracovnej cesty, jeho mobil bol takmer vybitý. „Mal som 3 percentá baterky, a tak som dúfal, že si ho na vlakovej stanici hlavného mesta členského štátu Európskej únie bez problémov nabijem,“ opisuje dianie muž, ktorý sa rozhodol, že zájde do novootvorenej čakárne, ktorá funguje od polovice septembra.

Cestujúci si v novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jerguš)

Hoci minister dopravy a výstavy Árpád Érsék (Most-Híd) a generálny riaditeľ Železníc SR (ŽSR) Martin Erdössy avizovali, že rekonštrukcia stála cca 990-tisíc eur vrátane DPH, Jerguš v nej nenašiel ani jednu funkčnú elektrickú zásuvku.

Cestujúci si v novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jerguš)

Novú čakáreň tvoria tri miestnosti. „Síce majú štatút čakárne, no lavičky nájdete len v jednej z miestností, a to v počte 30 miest na sedenie,“ opisuje čitateľ s tým, že síce v ďalších dvoch miestnostiach lavičky chýbali, boli prázdnejšie. „Zmieril som sa s faktom, že v 21. storočí budem sedieť na zemi v čakárni popri nabíjaní svojho telefónu, no keď som svoje zariadenie zapojil do zásuvky, zistil som, že v nej nie je prúd,“ krúti hlavou Jerguš.

Cestujúci si v novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jerguš)

Muž sa preto vybral na poschodie, kde ho prekvapili ďalšie skvosty. „V čakárni je zákaz konzumovať jedlo. Nenájdeme tu koše na triedený odpad či informačné tabule, ale nájdeme tu konečne fungujúce zásuvky,“ pokračuje Jerguš. Uviedol, že tam videl dve alebo tri, ktoré boli vo výške asi 1,4 metra od zeme, no lavičky pri nich chýbali. „Čo mi teda ostáva? Opäť sedieť na zemi a navyše držať si telefón celý čas v ruke,“ dodal muž.

Cestujúci si v novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jerguš)


Ďalšie z rubriky: Cyklisti potrestali prvého vodiča: FOTO Na cyklotrase sa neparkuje! Ľudia sú z reakcie Tomáša hotoví


Železnice sa za vzniknuté nedorozumenie ospravedlnili

Na podnet nášho čitateľa sme sa obrátili na slovenské železnice. Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR pre Topky.sk vysvetlila, že išlo o dočasnú poruchu. „Na hlavnej stanici sme zaznamenali krátkodobý výpadok nabíjania  - bol vyrazený elektrický istič. Cestujúci nedostatok okamžite avizovali a problém bol vzápätí vyriešený. Všetky zásuvky sú plne funkčné,“ objasnila.

Viac o téme: ŽelezniceHlavná stanicaBratislavaČakáreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu