Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Medvede trhajú ovce pre zábavu, ničia úle i ohrady: FOTO Emil ho videl pri stanici, kŕmil sa jablkami

Medveď v Česku
Medveď v Česku (Zdroj: Tip čitateľa/Emil)

BRANKY - Vyčíňanie medveďov trápi i našich susedov. V Zlínskom kraji vo štvrtok roztrhal medveď tri ovce. Obyvatelia sa sťažujú aj na poškodené úle a ohrady. Vyzerá to ale tak, že šelma tentokrát nezabíjala pre potravu, ale skôr pre zábavu. Emilovi sa ju poradilo vyfotiť, ako leží v lese neďaleko vlakovej stanice a konzumuje popadané jablká.

Vaše tipy

Emil, autor fotografie, na svojom facebookovom účte napísal, že medveďa videl vo štvrtok 11. októbra v ranných hodinách nad železničnou stanicou v obci Branky, okres Vsetín v Zlínskom kraji.

Jaroslava napísala, že okolo 17. hodiny bola šelma videná v susednej obci Poličná. „Proti divokým zvieratám nemám absolútne nič, akurát si neviem predstaviť, čo budem robiť, až ho jedného dňa ráno po 5. hodine stretnem, keď pôjdem do práce,“ poznamenala Markéta.

Medveď sa vraj ľudí vôbec nebál. Až neskôr bolo zistené, že v noci zabil tri ovce z neďalekého statku. Podľa odhadu veterinára to vyzerá tak, že hospodárske zvieratá zabil len pre zábavu.  

Emil videl medveďa vo štvrtok ráno neďaleko vlakovej stanice.
Zobraziť galériu (1)
Emil videl medveďa vo štvrtok ráno neďaleko vlakovej stanice.  (Zdroj: Tip čitateľa/Emil)

České médiá uvádzajú, že podľa výpovedí svedkov sa šelma deň predtým zdržiavala v obci Jarcová, kde sa mala potulovať v blízkosti futbalového ihriska.  


Čítajte aj: Jaroslav išiel do práce a vtom to uvidel: VIDEO Varuje všetkých hubárov, medveď sa pásol pri ceste


Zároveň pripomínajú, že v okrese Vsetín nejde o prvý prípad, kedy sa tu potuloval medveď. Na Morave sa ich údajne pohybuje viac. Medvede v minulosti poškodili úle i ohrady.  

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu