Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exekútorka nezákonne vypratala byt: VIDEO Vylomila dvere a hádzala veci do vriec, polícia tvrdí opak

Súdna exekútorka Mária P. podľa viacerých svedectiev pácha trestný čin.  Zobraziť galériu (6)
Súdna exekútorka Mária P. podľa viacerých svedectiev pácha trestný čin. (Zdroj: FB/Kristína U.)

ŤAHANOVCE – Monika M. sa sťažuje, že súdna exekútorka Mária P. pácha trestný čin porušovanie domovej slobody. Za pravdu jej dali aj Iveta s Kristínou, ktoré tvrdia, že exekútorka nezákonne vylomila a rozbila dvere bytu v mestskej časti Ťahanovce a začala ho so svojím príbuzným a deťmi vypratávať. Pri incidente, ktorý sa odohral 22. mája, bola prítomná aj polícia, ktorú sme k danej veci požiadali o stanovisko. Tá uviedla že dotknuté osoby odmietli rešpektovať výzvy súdneho exekútora a dvere bytu otvoril zámočník.

Incident sa stal 22. mája tohto roku o desiatej hodine doobeda. Súdna exekútorka Mária P. podľa Ivety vylomila a rozbila dvere bytu na Pekinskej ulici 3 v Ťahanovciach bez exekučného titulu.

Súdna exekútorka Mária P.
Zobraziť galériu (6)
Súdna exekútorka Mária P.  (Zdroj: FB/Kristína U.)

Iveta tvrdí, že exekútorka vošla do obydlia bez náležitého povolenia

Mária P. vraj chcela vykonať vypratanie bytu na základe rozsudku, ktorý nebol rodine doručený. „Práve teraz prebieha trestný čin nátlaku, hrubého nátlaku, vydierania, vyhrážania a lúpeže, ktorý prevádza exekútorka ako verejný činiteľ,“ napísala Iveta, ktorá tvrdí, že nikto nemá právo vstúpiť do obydlia bez súhlasu toho, kto tam býva.

Kristína povedala, že exekútorke pri vypratávaní bytu pomáhalo aj jej dieťa

Kristína, ktorá nás kontaktovala prostredníctvom tipu čitateľa, tvrdí, že súdna exekútorka Mária P. spolu s jej príbuzným a deťmi, pričom ju jedno z nich oslovovalo "mama", vylomili dvere bytu, ktoré následne odniesli do pristaveného sťahovacieho auta. Mária P. medzitým začala do vriec baliť oblečenie i paplóny.

Súdna exekútorka Mária P.
Zobraziť galériu (6)
Súdna exekútorka Mária P.  (Zdroj: FB/Kristína U.)
 

Monika taktiež označila čin exekútorky za nezákonný 

Monika tvrdí, že súdna exekútorka Mária P. pácha trestný čin porušovanie domovej slobody. „Obydlie je nedotknuteľné. Nikto doň nemôže vstúpiť bez súhlasu toho, kto v ňom býva. To je v rozpore s demokratickými princípmi štátu,“ sťažuje sa Monika.

Vchod do bytového domu na Pekinskej ulici 3 v Ťahanovciach.
Zobraziť galériu (6)
Vchod do bytového domu na Pekinskej ulici 3 v Ťahanovciach.  (Zdroj: FB/Kristína U.)

Uviedla tiež, že exekútorka nedoručila povinný exekučný príkaz, a preto nemala žiadne právo vypratať byt.

Súdna exekútorka Mária P.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Kristína U.)

Polícia poskytla exekútorke potrebnú súčinnosť pri výkone právoplatného rozhodnutia súdu 

O stanovisko sme požiadali košickú políciu. Hovorkyňa KR PZ Lenka Ivanová nám vysvetlila, že súdnej exekútorke Márii P. v uvedenej veci polícia v zmysle zákona poskytla potrebnú súčinnosť pri výkone právoplatného rozhodnutia súdu, o ktorú exekútorka požiadala.

Súdna exekútorka Mária P.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Kristína U.)

Dvere vraj otvoril zámočník 

„Vzhľadom na to, že dotknuté osoby odmietli rešpektovať akékoľvek výzvy súdneho exekútora, na miesto bol prizvaný zámočník, ktorý dvere bytu otvoril. Tiež môžeme potvrdiť, že v danej veci bolo podané trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu porušovania domovej slobody a trestný čin neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru, v ktorých v súčasnosti prebieha policajné preverovanie,“ povedala Ivanová s tým, že ak majú dotknuté osoby podozrenie aj z nezákonného postupu košickej polície, môžu v danej veci podať sťažnosť alebo aj trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa. 

Viac o téme: KošiceBytExekútor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu