Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dovolenkár sa vybral do Demänovskej jaskyne: Ostal ako obarený, toto je nehorázne zneužitie!

Pri návšteve Demänovskej ľadovej jaskyne si priplatíte za parkovné Zobraziť galériu (4)
Pri návšteve Demänovskej ľadovej jaskyne si priplatíte za parkovné (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

JASNÁ - Na Slovensku sme si už akosi chtiac-nechtiac zvykli na to, že platíme za veci, ktoré sú v iných krajinách úplne zadarmo. No slovenská nátura je podnikavá a za všetkým vidí groš. Posťažoval sa na to aj náš čitateľ, ktorého mimoriadne nahnevalo, že okrem vstupu do jaskyne od neho vytiahli peniaze, a to nemalé, ešte aj za parkovanie. Majiteľ pozemku jednoducho využil situáciu, že vodiči v tomto prípade nemajú na výber.

Vaše tipy

Demänovská ľadová jaskyňa nachádzajúca sa v Nízkych Tatrách patrí k našim najkrajším a zároveň najstarším známym jaskyniam v Európe. Začiatkom augusta sa ju počas dovolenky rozhodol navštíviť aj jeden náš čitateľ. Po príchode na miesto však ostal nemilo prekvapený, pretože tam bolo len jedno parkovisko, za ktoré musel zaplatiť šesť eur. To je suma, ktorá sa na mnohých iných miestach platí za celý deň. Zaráža však najmä fakt, že parovanie stojí takmer toľko, ako samotná návšteva jaskyne, z ktorej máte určite omnoho väčší pôžitok. 

Dovolenkár sa vybral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

Dovolenkár sa vybral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

"Ide o nehorázne zneužitie situácie, pretože keď si chce človek pozrieť jaskyňu, nemá inú možnosť, než zaplatiť," sťažuje sa oprávnene. Je teda zrejmé, že majiteľ parkoviska len zneužíva situáciu, že v blízkom okolí jaskyne sa nedá nikde inde parkovať, a tak si z tohto miesta spravil výnosný biznis. 

Dovolenkár sa vybral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Dovolenkári chceli ušetriť na parkovaní na letisku: Trpko zaplakali, neurobte tú istú CHYBU

V porovnaní s inými jaskyňami na Slovensku je parkovanie pri tej v Demänovskej doline pravdepodobne najdrahšie. Čitateľ podotýka, že napríklad pri Dobšinskej ľadovej jaskyni sa platí zhruba dvakrát menej a pri jaskyni Driny sa dá parkovať dokonca úplne zadarmo. 

Viac o téme: ParkovanieTatryDemänovská ľadová jaskyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu