Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenkári z východu sa nestačili diviť: Kvôli zmätkom sa nedostali na palubu lietadla z Antalye

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - O nepríjemnom zážitok z dovolenky sa s nami podelila ďalšia čitateľka. Zarazila ju reakcia cestovnej kancelárie, ktorá nezabezpečila odlet mladej rodiny z tureckej Antalye. Pozrite sa, s čím sa museli rodiny pasovať.

Vaše tipy

Nepríjemnosti sprevádzali už začiatok dovolenky. Dve mladé trojčlenné rodiny z Košíc a Popradu si zakúpili cez cestovnú kanceláriu pobyt v Turecku s odletom z Košíc 26. júla. "Deň pred odletom im zavolali z cestovky, že sa stala chyba a predali o dve miesta naviac v lietadle. Či by boli ochotní vziať svoje malé deti na kolená počas letu do Turecka s tým, že im poplatky za let vrátia," opísala situáciu čitateľka Ivka. Rodiny podľa nej bratislavská cestovka, ktorá má pobočku aj v Košiciach, uistila, že cestou späť sa situácia nebude opakovať, a tak odleteli.

Antalya, Turecko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Flickr / Elena Pleskevich)

Po dňoch prežitých v Turecku, nasledoval návrat na Slovensko. V stredu ráno 2. augusta o 2:55, keď mali dovolenkujúci odletieť na Slovensko, zažili na letisku v Antalyi šok. V lietadle do Košíc nebolo voľné miesto pre dve malé deti, lebo neboli na zozname. Lietadlo bolo plne obsadené. "Zamestnanci letiska zaujali stanovisko, že z Turecka nie je možné cestovať s dieťaťom na kolenách, a že jedna rodina odletí a druhá zostáva. Rodine z Popradu nebolo umožnené vrátiť sa späť," opísala Ivka. 


Prečítajte si aj:

Namiesto krásnej dovolenky pokuta! Ani len netušíte, v akých destináciách číhajú nástrahy


Kaleici, Antalya,Turecko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Kontaktovali sme cestovnú kanceláriu, aby sa k prípadu vyjadrila. Neodpovedala nám. Podľa čitateľky Ivky sa rodina vrátila domov neskorším letom. "Preto chcem upozorniť všetkých, ktorí odcestovali alebo ešte len odcestujú, že sa im môže pobyt nechcene predĺžiť, ak pristúpia na podobné podmienky prepravy," vystríha čitateľka ostaných.

Aj napriek nepríjemnostiam, všetko nakoniec dobre dopadlo a nebola potrebná žiadna pomoc našim občanom. "Zastupiteľský úrad v Ankare nemá vedomosť o danom prípade, nikto našu ambasádu v tejto súvislosti nekontaktoval," uviedli z Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. 

 

Viac o téme: DovolenkaRodinaLetiskoTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu