Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Žiline vyčíňa turistický recesista: Do centra mesta presťahoval tatranské čudá na FOTO

V Žiline rastú vrchy ako huby po daždi. Zobraziť galériu (2)
V Žiline rastú vrchy ako huby po daždi. (Zdroj: Tip čitateľa/Ľubo)

ŽILINA - Žilinskí turisti sú poriadne zmätení. Nejaký miestny srandista tam totiž zo závejov snehu vytvoril atrakciu, ktorá prepisuje mapu pohorí Slovenska. Len málokto by hľadal Kriváň či Ďumbier priamo v centre mesta, ale ony tam, napodiv, sú.

Vaše tipy

„Každý, kto išiel okolo, sa nad tým pousmial, pár mladých si to fotilo,“ povedal Ľubomír, ktorý čudá takisto zvečnil na fotografiách a poslal nám ich do redakcie. Kým ten tatranský Kriváň meria až 2 495 metrov, ten žilinský zo závejov snehu len šesť. Podobne je na tom aj žilinský Ďumbier s výškou štyri metre. Skutočný najvyšší vrch Nízkych Tatier dorástol do impozantnej výšky 2 043 metrov. Tých menej kondične zdatnejších však zaiste poteší aj výstup na ich trpasličie dvojčatá.

Najväčšej korytnačke na svete hrozí zánik: VIDEO Jej záchranu podporil aj známy youtuber

Ako sa Topkám podarilo zistiť, novú žilinskú atrakciu vytvoril mestský poslanec Martin Kapitulík so svojimi priateľmi. „Dnes sme s priateľmi v Žiline značili turistické chodníky. Zdolali sme pri tom žilinský Kriváň, Chopok, Ďumbier, Rozsutec aj Gerlach. Na veľkú ľadovú platňu pred radnicou, ktorú sme pracovne nazvali žilinské Radničné pleso, nám už tabuľka neostala. Recesiou sme chceli poukázať na veľmi vlažný postoj vedenia mesta k zimnej údržbe chodníkov. Podľa primátora by sme si mali všetci odpratať sneh pred domom (na mestských chodníkoch), on má však pred radnicou hory špinavého ocikaného snehu. Minulý rok tam strašili ešte v apríli,“ vysvetlil autor recesie.

 

V Žiline vyčíňa turistický
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Ľubo)

V Žiline vyčíňa turistický
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Ľubo)

 

Viac o téme: RecesiaŽilinaKriváňĎumbier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu