Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Topoľčianska rarita: Vodiči zúfalo nadávajú a sťažujú sa, kto toto vymyslel, bol vážny expert

Parkovanie v Topoľčanoch si žiada poriadnu trpezlivosť Zobraziť galériu (5)
Parkovanie v Topoľčanoch si žiada poriadnu trpezlivosť (Zdroj: Tip čiateteľa)

TOPOĽČANY - Vodiči na topoľčianskych parkoviskách si užívajú poriadnu dávku adrenalínu. Tlak im stúpa, odkedy sa prešlo na moderný spôsob parkovania. Niekoľkometrové parkovisko a jeden automat na zaplatenie. Kuriozita, výsmech alebo nedomyslené riešenie? Na to by mali vedieť odpovedať tí, ktorí stoja za návrhom.

Vaše tipy

Do redakcie nám prišiel tip od čitateľa, ktorý nás upozornil na nedomyslené parkovanie v meste Topoľčany. Ako sám priznal po modernizácií spôsobu platenia nastali problémy. V meste sú podľa jeho slov 2 hlavné parkoviská. Jedno by malo byť dlhé približne 250 metrov a druhé asi 160 metrov. Na každé parkovisko sa vchádza a vychádza cez rampu. Klasické búdky s pánom sediacim vo vnútri, ktorý vypisoval lístky a následne pri odchode vyberal peniaze za čas strávený na parkovisku, nahradili nové automaty. A tu sa začína problém.

FOTO Topoľčianska rarita: Vodiči
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Automaty boli absolútne nelogicky umiestnené asi dva metre od vchodu. Keďže je parkovisko dlhé, nikto z návštevníkov nerozumie tomu, prečo sa automat na platenie nenachádza niekde v prostriedku. Keď príde auto na parkovisko a nenájde miesto hneď na začiatku, tak sa vodič pri platení musí pripraviť na celkom nezmyselnú prechádzku.

FOTO Topoľčianska rarita: Vodiči
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Keďže boli ľudia roky naučení prísť pri okienko búdky,  zaplatiť a odísť, robia to aj teraz. Problém je však ten, že každý jeden musí vystúpiť z auta, prísť k automatu, nad ktorým mnohí maturujú dlhšiu dobu, nasadnúť do auta a odísť. Ako prezradil čitateľ, keď sa odchádzajúcich áut nazbiera viac, ten posledný si počká aj 20-30 minút. Využitie 10tich minút zadarmo nepripadá v tomto prípade do úvahy. "Keby si vytlačíte lístok, vojdete na parkovisko a hneď idete preč, tak to proste nestihnete!"

FOTO Topoľčianska rarita: Vodiči
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

FOTO Topoľčianska rarita: Vodiči
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalší problém pri platení je, keď sa človek vyberie k automatu pešo, zaplatí, ide späť k autu a odíde. Nato, aby opustil parkovisko má 10 minút, inak je lístok neplatný a peniaze boli vyhodené do vzduchu. Von sa ale v dobe, ktorá je na opustenie parkoviska určená nedostane. Prečo? "Je pred ním milión áut, ktorí idú platiť." Lístok prepadne a vraj to nie je žiadna rarita ale dennodenná realita. Namiesto bezproblémového zaparkovania majú ľudia nervy, sú negatívni a vulgárne slová sú bežnou súčasťou platenia.

Viac o téme: ParkoviskoAutoPlatenieNezmyselTopoľčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu