Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma pri ambasáde USA v Bratislave: Polícia v pozore kvôli podozrivej obálke

Ambasáda USA na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave
Ambasáda USA na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V nedeľu večer bolo na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave rušno. Na mieste, kde sídli aj Americká ambasáda, zasahovala polícia. Na udalosť nás upozornila naša čitateľka, Topky zisťovali, čo sa stalo.

Vaše tipy

"Včera večer pred 19:00 na Hviezdoslavovom námestí sa, myslím si, že stala dosť zaujímavá vec, o ktorej by občania SR mali vedieť a byť viac informovaní. Bol tam zadržaný muž inej národnosti, pri Americkej ambasáde, ktorý bol podozrivý, odložil polepenú igelitku. Bola tam polícia, aj pyrotechnici, ktorý cca po 20:00 "odpálili" podozrivý balíček. Bola to dosť silná rana," napísala nám Anna.

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková policajný zásah potvrdila. "Včera v čase krátko po 18.45 h boli hliadky PZ vyslané na preverenie oznámenia o prítomnosti podozrivej obálky v okolí veľvyslanectva USA na Hviezdoslavovom námestí. Po príchode na miesto policajti vykonali opatrenia smerujúce k tomu, aby nedošlo k možnému ohrozeniu života a zdravia osôb pohybujúcich sa v okolí ambasády a pešej zóny," informovala hovorkyňa.

V tejto súvislosti bol na osobnej slobode zadržaný podozrivý muž, ktorý bol po vykonaní všetkých potrebných úkonov prepustený na slobodu. Nebezpečnosť podozrivej obálky sa nepotvrdila. "Daný prípad evidujeme na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I ako udalosť," dodala Miháliková.

Viac o téme: Polícia BratislavaAmerická ambasáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu