Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

"Ústretový" OZNAM pre pacientky v nemocnici v Košiciach: Matky s bábätkami si neškrtnú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA/KOŠICE - O slovenskom zdravotníctve už toho bolo popísaného veľa. Nie je žiadnym tajomstvom, že zariadenie niektorých ambulancií a nemocníc pamätá ešte časy raného socializmu a že na vyšetrenie sa čaká nielen dlhé hodiny, ale aj týždne. Na spríjemnenie pobytu u lekára, ktorý už aj tak býva pre človeka dostatočne stresujúci, by však niekedy stačilo málo. Iba trochu vyjsť v ústrety.

Vaše tipy

"Dnes som bola na kontrolnom vyšetrení a medzitým, kým som čakala, som išla na toaletu. Pri umývaní rúk mi to "buchlo" do očí... Bolo to nalepené nad umývadlom. Konkrétne je to v starej nemocnici v Košiciach. Za hlavnou bránou hneď doľava je vstup. Je tam neurólogia, alergológia...," uviedla Andrea, ktorá považuje odkaz, zaslaný na fotografii, za veľmi smutné riešenie.

Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Napriek tomu, že tie ambulancie sú určené len pre dospelých, môže sa stať, že tam príde mamička s bábätkom a keby ho potrebovala prebaliť, tak potom čo? Možno to vyznie smiešne, ale mňa tento oznam dosť zarazil aj napriek tomu, že mám už skoro dve dospelé dcéry," vysvetlila čitateľka s tým, že jej sestra má teraz malú dcérku a keby chcela ísť na vyšetrenie, musela by ju zobrať so sebou, "nakoľko by ju nemala kde nechať a nastala by tá situácia, že by ju chcela prebaliť a zrazu takýto oznam".

Na A4 je rukou napísaná žiadosť, aby návštevníčky toalety udržiavali čistotu s dodatkom, že "Toto nie je prebaľovacia miestnosť!!!". Jedna z pravdepodobne rozhorčených, alebo skôr zúfalých mamičiek, na papier dopísala: "Tak ju dajte spraviť!" Zjavne by matky s malými detičkami, ktoré idú k lekárovi pre dospelých, takúto možnosť privítali. Veď obiehať kvôli tomu areál a hľadať inú vhodnú miestnosť nie je s bábätkom jednoduché. Na druhej strane by si ale mali potom vedieť aj po sebe upratať.

Viac o téme: NemocnicaOznamKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu