Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strašidelné tajomstvo internátu v Tur. Tepliciach: Na dievčatá číha v posteliach nebezpečenstvo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TURČIANSKE TEPLICE - Veľmi nepríjemnú záležitosť rieši Pedagogická a sociálna akadémia v Turčianskych Tepliciach, ktorá spravuje aj miestny internát. Objavili sa v ňom totiž ploštice, ktoré spôsobili zdravotné problémy viacerým študentkám. Aj keď škola jednala takmer okamžite, problém sa vyriešiť nepodarilo. Úrad verejného zdravotníctva nariadil časť internátu zavrieť.

"Rodičia sa telefonicky aj osobným kontaktom sťažujú na výskyt ploštíc na internáte pri Pedagogickej a sociálnej akadémií v Turčianskych Tepliciach. Spočiatku sa nekládol dôraz na sťažnosti študentov. Študentky sa sťažovali na poškodenia pokožky, čo neskôr potvrdili aj odborní lekári, že príčinou sú parazity," napísala nám do redakcie Topiek rozhorčená čitateľka Dominika. Podľa nej škola situáciu podcenila.

"V súčastnosti vedenie internátu podniká opatrenia týkajúce sa dezinsekcie odborníkmi, čo však nestačí, pretože sa to šíri do viacerých obývaných izieb. Slová jednej zo študentiek: Prišla som ako každú nedeľu na internát. V izbe som našla ploštice,ktoré som pozbierala do misky a išla som za vychovávateľkou. Ona mi nato povedala: Do r*ti, ale už ma s tým nese*te! Toto nie je pedagogický prístup!" informovala nás Dominika o prístupe zodpovedných osôb.

Strašidelné tajomstvo internátu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Podľa nej sa zároveň vedenie školy nechce vyjadriť k tomu, ako to pôjde ďalej, čo sa potvrdilo aj nám. Oslovili sme ich pred niekoľkými dňami, no doteraz nám nebolo poskytnuté žiadne oficiálne stanovisko. Riziko rozšírenia je každým ďalším dňom vyššie, preto sme oslovil aj Úrad verejného zdravotníctva, ktorý situáciu rieši už od novembra minulého roka.

"RÚVZ Martin na základe telefonického podnetu zo dňa 26.11.2015, ktorý sa týkal výskytu ploštíc na školskom internáte pri Pedagogickej a sociálnej akadémii, Turčianske Teplice, vykonal štátny zdravotný dozor dňa 27.11.2015. Na základe výskytu ploštíc boli v prevádzke v bunkách v bloku H vykonané opatrenia uložené v dňoch 27.11.2015 a 10.12,.2015 a bola vykonaná dezinsekcia firmou, ktorá vykonala dezinsekciu priestorov," informovala nás Martina Merková z mediálneho odboru.

"Ďalšia dezinsekcia bunky bola vykonaná 23.12.2015, kde bolo zistené poštípanie u jednej študentky. V súvislosti s opakovaným výskytom ploštíc a poštípaní študentiek bola vykonaná ďalšia dezinsekcia dňa 22.1.2016. Prevádzkovateľ zariadenia vykonáva v prevádzkových priestoroch monitoring výskytu ploštíc a výskyt poštípania u študentiek," dodala Merková s tým, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Martine uložil prevádzkovateľovi povinnosť odstrániť tieto nedostatky.

Skončilo to však tým, že časť budovy bola 26. januára uzavretá. "Prevádzkovateľovi bolo nariadené vykonať účinné opatrenia, ktoré zabránia ďalšiemu výskytu ploštíc v objekte. Uskutočnilo sa aj ústne pojednávanie na RUVZ Martin s prevádzkovateľom zariadenia, kde boli prijaté ďalšie opatrenia. Z uvedeného vyplýva, že RÚVZ Martin predmetnú problematiku rieši, uložené opatrenia naďalej trvajú," vysvetlila Merková ďalšie kroky.

Strašidelné tajomstvo internátu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: InternátPlošticeTurčianske TepliceÚrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu