Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dramatické okolnosti požiaru v hoteli Junior v Jasnej: Podľa svedka mali traja muži na mále!

Horiaci hotel Junior. Zobraziť galériu (4)
Horiaci hotel Junior. (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Tragický požiar hotela Junior v Demänovskej doline, ktorý vypukol minulý utorok v skorých ranných hodinách, si vyžiadal jeden ľudský život a obrovskú záchrannú akciu, pri ktorej evakuovali vyše sto hostí. Niekoľkých z nich ošetrili na mieste, ďalších, ktorí sa nadýchali splodín, previezli do nemocnice. Podľa niektorých informácii však mohla byť bilancia ešte horšia.

Spoveď, z ktorej behá mráz po chrbte: Otec rodiny o ohnivom pekle v tatranskom hoteli!

Medzi svedkami kolujú správy, že na druhom poschodí hotela sa mali v čase požiaru nachádzať traja muži, ktorých nikto nezobudil a pred udusením sa zachránili na poslednú chvíľu doslova filmovým spôsobom. Uprostred tmy a dymu sa z okna zlanili pomocou zviazaných plachiet.

"Myslím si, že toto stretnutie takmer so smrťou udusením tých mužov poznačí. Hasičov nevideli a jedna už evakuovaná pani iba ukazovala hore "tam sú ešte nejakí" a nešla hľadať pomoc," uviedol náš zdroj.

Dramatické okolnosti požiaru v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pre overenie uvedených skutočností sme sa obrátili na políciu. "V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Vykonávajú sa procesné úkony, teda aj výsluchy. Všetky ďalšie informácie sú preto nateraz predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, ktorá tak tieto informácie nedementovala.

Rovnako ich tak zatiaľ nevedeli potvrdiť ani vyvrátiť hasiči. "K takejto situácii by teoreticky mohlo dôjsť ešte pred príchodom hasičov. V tejto chvíli ešte nie sú kompletne zosumarizované všetky informácie o priebehu zásahu formou správy o zásahu, avšak na základe doposiaľ zistených informácii Vám oznamujem, že nemáme žiadnu vedomosť o tom, že by museli hostia pred požiarom unikať pomocou plachty z okna, resp. zo strechy hotela," vyjadrila sa pre Topky hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Oslovený riaditeľ hotela Junior Radoslav Chovančík nás rovno odkázal na predsedu predstavenstva spoločnosti Hotely mládeže Slovakia, a .s. Karola Klobušického, ktorý nám e-mailom odpovedal, že nemá vedomosť o takýchto skutočnostiach.

Máte o prípade bližšie informácie? Videli ste dramatické zlaňovanie na vlastné oči? Napíšte nám na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

Okolnosti dramatického požiaru v hoteli Junior v Jasnej

Požiar vypukol v utorok 6. októbra krátko pred 4. hodinou nadránom. Evakuovali dohromady 135 ľudí vrátane personálu a niekoľkých detí.

Požiar sa podľa riaditeľa KR HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka rozšíril z kuchyne a prešiel do prvého a druhého nadzemného podlažia, odkiaľ sa rozšíril aj na strešnú konštrukciu. Pri prehľadávaní priestorov hasiči objavili v jednej z izieb nehybné telo 64-ročného muža, ktorého pravdepodobne usmrtil dym. "Muž nejavil známky života, naši príslušníci sa pokúsili o jeho resuscitáciu do príchodu rýchlej lekárskej pomoci, avšak bezúspešne," dodal Kapusniak s tým, že príčinu jeho vzniku bude skúmať expertízna skupina.

Dramatické okolnosti požiaru v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: minv.sk)

Pri hasení požiaru spotrebovali hasiči vyše milióna litrov vody, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová. Doplnila, že pri požiari zasahovalo celkovo 137 profesionálnych hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Ružomberku, Dolného Kubína, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z Popradu.

"Hasiči sa museli aj striedať, maximálne ich bolo na požiarisku 65. Pri požiari bolo nasadených vyše 20 kusov hasičskej techniky. Používali sa najmä cisterny a výšková technika, ale aj špeciálne vozíky na odťahovanie áut," uviedla Ondrichová.

Príčinu a okolnosti vzniku požiaru zisťuje expertízna skupina zložená z príslušníkov Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, KR HaZZ v Žiline a OR HaZZ v Liptovskom Mikuláši.

Dramatické okolnosti požiaru v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Viac o téme: JasnáJunior
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu