Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasná vizitka pre Slovensko: Adam (21) chcel v Anglicku podpáliť námestie, celé mesto je zhrozené!

 Desivý požiar v anglickom Maidstone Zobraziť galériu (3)
Desivý požiar v anglickom Maidstone (Zdroj: Foto: youtube)

MAIDSTONE - Obrovský požiar zasiahol ešte začiatkom júna budovy v anglickom meste Maidstone. Škody sú obrovské, predstavujú až neuveriteľných 5 miliónov libier (viac ako 7 miliónov eur). Polícia má podozrivého, z podpaľačstva viní dvadsaťjedenročného Slováka Adama Š.

Vaše tipy

"Bývam v meste Maidstone v Anglicku. Mali sme tu obrovský požiar. Slovák sa snažil podpáliť námestie, našťastie privolali 15 hasičských áut, tak padlo za obeť iba niekoľko budov na námestí," opisuje hrozivý zážitok náš čitateľ, žijúci v Maidstone, a nahnevane dodáva: "Celé mesto je zhrozené, že prečo niekto zo Slovenska príde podpaľovať mestá. Každopádne je to otrasná vizitka pre náš štát špeciálne teraz, keď sa toľko hovorí o imigrantoch."

Ako informuje kentonline.co.uk, polícia z podpaľačstva obvinila 21-ročného Slováka Adama Š. Muž je obvinený zo založenia požiaru kníhkupectva a z vážneho poškodenia susedných budov. Postavil sa už pred Mestský súd Maidstone, vzali ho do väzby. Adam, ktorý žije v Anglicku už dva roky, ostane za mrežami do 3. júla, kedy je plánované jeho vypočutie.

Otrasná vizitka pre Slovensko:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Mesto v pozore

Obrovský požiar postavil do pozoru celé mesto. Podľa miestnych médií oheň vypukol v kníhkupectve okolo druhej hodiny v noci ešte 8. júna. Na mieste zasahovalo 90 hasičov s 15 kusmi hasičskej techniky. Celý objekt bol pohltený plameňmi, ktoré siahali cez všetky tri podlažia. Plamene sa podarilo dostať pod kontrolu až popoludní okolo 16-tej hodiny miestneho času.  

Pri desivom požiari sa, našťastie, nikto nezranil. Plamene však pohltili aj susedné budovy s obchodmi, ktoré ostali ťažko poškodené. 

Otrasná vizitka pre Slovensko:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Správca stavieb v Maidstone David Harrison povedal, že na mieste je potrebné postaviť okolo troch zasiahnutých budov oplotenie, pretože predstavujú nebezpečenstvo. Dôvodom je aj to, aby susedné obchody mohli čím skôr spustiť opätovnú prevádzku. Predpokladal, že lešenie môžu stavať týždeň až dva. 

"Bol to veľký šok vidieť takú rozžiarenú nočnú oblohu. Plamene prichádzali zo strechy. Cítili sme obrovské teplo a horúci popol padal z neba," opísal požiar očitý svedok a dodal, že sprvu vyzeral byť požiar pod kontrolou, no potom sa rýchlo rozšíril.
 

Podľa polície je podpaľačstvo jedným z najzávažnejších trestných činov, ktoré možno v Anglicku vykonať. Podľa prvotných odhadov škody, ktoré požiarom vznikli, predstavujú 5 miliónov libier (viac ako 7 miliónov eur).

Viac o téme: PožiarAnglickoMaidstone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu