Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Triedenie odpadu po slovensky: Aj takto sa separuje v popradskom obchodnom centre!

Všetky druhy odpadu pomiešané v jednom koši. Zobraziť galériu (3)
Všetky druhy odpadu pomiešané v jednom koši. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Pred dvomi rokmi sa na verejnosť dostalo video, na ktorom boli bratislavskí smetiari prichytení, ako všetky druhy odpadu hádžu do jedného auta a úplne tak ničia snahu občanov o separáciu. Na podobný prípad, aj keď v oveľa menšom meradle, nedávno narazil aj náš čitateľ. V popradskom obchodnom centre nafotil, ako sa používa jeden odpadkový kôš na papier, plasty aj ostatný odpad. Dobrý úmysel tak opäť vychádza navnivoč.

Vaše tipy

V popradskom nákupnom stredisku Max majú smetné koše, kde hore sú symboly na triedený odpad ako plast, papier a ostatný odpad, ale v koši je len jedno veľké spoločné plastové vrece. Takže aj keď ľudia hádžu smetie správne a separujú ho, tak v konečnom dôsledku to nie je nič platné, lebo v plastovom vreci sa to aj tak všetko zmieša," napísal nám vo svojom e-maile Karol a pridal aj fotografie urobené 9. mája, ktoré potvrdzujú jeho slová.

FOTO Triedenie odpadu po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Triedenie odpadu po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Na tento zarážajúci spôsob separácie sme sa preto opýtali aj vedenia popradského Maxu. Chceli sme vedieť, či je to štandardný stav, alebo prišlo k zlyhaniu ľudského faktora. Ako sa však zdá, pravda je kdesi uprostred.

"Náš dodávateľ likvidácie odpadu žiaľ v súčasnosti neumožňuje likvidáciu odpadu separovaného tak, ako to je na našich smetných košoch označené. Dá sa teda povedať, že naše koše sú už pripravené pre budúcnosť, kedy táto separácia možná bude. Ďakujeme za Vaše upozornenie a tak dovtedy kým k tej separácii naozaj dôjde, symboly triedenia odpadu na našich košoch prelepíme," informoval nás riaditeľ obchodného centra Max Poprad Igor Treskoň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu