Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Záhada v supermarkete: FOTO zdochliny v ryži, nikto nevie, ako sa tam dostala!

Nepekný pohľad do vrecka ryže Zobraziť galériu (2)
Nepekný pohľad do vrecka ryže (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Pokazené mäso, zhnité ovocie, skapaté ryby v nádrži - aj takéto "chuťovky" môžeme nájsť v obchodných reťazcoch na Slovensku. Najnovšie k nim pribudla ryža, v ktorej sa z akéhosi neznámeho dôvodu objavila mŕtva myš.

Vaše tipy

So sťažnosťami na supermarkety na Slovensku akoby sa vrece roztrhlo. Ľudia s obľubou fotia zlyhania hygienických predpisov či iných nariadení, v dôsledku čoho sa na pultoch predajní ocitajú výrobky, ktoré sú vyhotovené v nevyhovujúcej kvalite, alebo dávno po uplynutí záručnej doby.

To, čo vám ukážeme teraz, patrí medzi tie najväčšie nechutnosti, ktoré kedy v obchodoch predávali. Čitateľ nám poslal fotografiu vrecka ryže, v ktorej sa nachádzala zdochnutá myš. "Kúpili sme ryžu v obchodnom dome Kaufland a vo vnútri sme našli hlodavca. Sme z toho znechutení," napísal Tadeáš.

Záhada v supermarkete: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako sa myš dostala do balenia, nie je jasné. Zdá sa totiž, že nezlyhal ani hypermarket, ani výrobca. "Zákazníkovi sa za túto veľkú nepríjemnosť ospravedlňujeme. Žiaľ, ide o skrytú závadu tovaru v uzavretom balení, ktorú nie sme schopní odhaliť ani našimi kontrolnými systémami," uviedol pre Topky Martin Gaertner z PR oddelenia Kauflandu. Chybu obchodu prakticky vyvrátila aj Štátna potravinová a veterinárna správa. "Úradnú kontrolu vykonávame aj v obchodnom reťazci Kaufland. Reťazec má vypracovaný plán boja proti škodcom, nedostatky v tejto oblasti u neho neboli zistené," poznamenal Ján Štulc zo ŠVPS SR.

Rovnako je táto situácia nepochopiteľná aj pre samotného výrobcu, spoločnosť Manya. Jej riaditeľka Klára Szász vylúčila, že by sa myš dostala do ryže počas výrobného procesu. "U nás sa to nemohlo stať, lebo zrnká ryže prepúšťame do balenia cez sitá, ktoré by také niečo odhalili. Taktiež k nám pravidelne chodí veterinárna kontrola." Szász dodala, že sa ich možno niekto v rámci konkurenčného boja pokúša zdiskreditovať.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu