Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prietrž mračien v bratislavskej Dúbravke: Zatopená ulica aj vyliaty kanál!

Vyliaty kanál v Dúbravke Zobraziť galériu (3)
Vyliaty kanál v Dúbravke (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Na niektorých miestach Slovenska to v posledných dňoch vyzerá, akoby sa všetci čerti ženili. Ničivá prietrž mračien sa presúva z jednej lokality do druhej. Krátko popoludní dostihla bratislavskú Dúbravku. Nášmu čitateľovi sa situáciu podarilo zachytiť. Meteorológovia vydali o 14-tej hodine hydrologickú výstrahu 1.stupňa pre niektoré územia Slovenska.

Vaše tipy

Intenzívne lejaky a dažde po sebe zanechávajú doslova spúšť v podobe záplav. Náš čitateľ zachytil situáciu po prudkej prietrži mračien, ktorá sa prehnala krátko poobode bratislavskou mestskou časťou Dúbravka.

Silný lejak spôsobil vyliatie kanála. Voda sa z neho valila akoby priamo z vodotrysku. Obyvatelia radšej nevychádzajú na ulicu a autá sa s ťažkosťami brodia dažďovou vodou. Na mieste zasahovala aj Bratislavská vodárenská spoločnosť, ktorá z miesta vodu odčerpávala.

"Hasiči zasiahli hneď, ako opadla voda a dali poklopy kanálov na miesto," opisuje situáciu čitateľ a dodáva: "Tento stav trval zhruba 10-15 minút po skončení dažďa. Ten trval asi 30-40 minút."

 

Prietrž mračien v bratislavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

"V dôsledku silného prívalového dažďa je možné, že kanál nedokáže absorbovať veľké množstvo vody naraz, preto môže nastať situácia, že sa poklop kanála vyvráti," opísal hovorca BVS Zenon Mikle.

Zábery sú z ulice Pri kríži
Zobraziť galériu (3)
Zábery sú z ulice Pri kríži  (Zdroj: foto: tip citatela)

Na Slovensku stále platí kvôli dažďu meteorologická výstraha 1.stupňa pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilinský kraj. Meteorológovia vydali aj hydrologickú výstraha 1.stupňa, ktorá je platná od 14-tej hodiny pre veľkú časť stredného Slovenska a niektoré oblasti severného Slovenska.

Prietrž mračien v Dúbravke

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu