Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Psíčkari z Bratislavy, pozor: Na hrádzi v Slovnafte opäť vyčíňa travič!

Zara sa z toho našťastie dostala
Zara sa z toho našťastie dostala (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Nie každý je milovníkom zvierat. To sa dá ešte pochopiť. Inak je to už ale v prípade, ak sa takýto človek rozhodne nevinným tvorom mstiť. Niečo podobné sa podľa všetkého deje na bratislavskej hrádzi, kde nejaký "dobrák" rozhadzuje otravu.

Vaše tipy

Na hrádzi pri Slovnafte v Bratislave opäť vyčíňa travič psov. Už v apríli médiá informovali o tom, že neznámy človek v okolí cyklistického chodníka neďaleko malého Dunaja rozhadzuje otravu. A teraz sa niečo podobné deje opäť. Viacerým psíčkarom sa v priebehu posledných pár dní stalo, že ich domáci miláčik nastraženú otravu zožral. Miestny veterinár len za jeden deň zaznamenal tri prípady otrávených psov. Medzi príznaky patrí vysoká horúčka, trasenie, zvracanie, hnačka, samovoľný únik moču, nevládnosť a odpadnutie psa.

Jeden z nich patrí pani Nade. Jej sučka Zara sa priotrávila minulý piatok. "Videla som, že niečo chrúme. O chvíľu mala už penu okolo papule. Myslela som si, že olízla žabu, ale no potom dostala veľké krče a triašku, nevládala stáť na nohách. Sliznicu mala bielu a zreničky zúžené," napísala na svojom facebookovom profile.

Psíčkari z Bratislavy, pozor:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Priotrávila sa aj fenka peruánskeho naháča Bany, ktorú chová pani Zuzana. Na veterinárnu kliniku, kde ju zachraňovali, prišli v rovnakom čase ďalší dvaja majitelia psov s rovnakými príznakmi otravy. Zuzana zvažuje podanie trestného oznámenia za všeobecné ohrozenie. Riziko totiž nehrozí len psom, ale aj malým deťom.

"Chodí tam veľa rodín s malými deťmi. Teraz to boli psi, ale nabudúce to môžu byť práve naši najmenší. Taktiež tam chodia svojich služobných psov venčiť policajti a aj na koňoch sa tam pohybujú. A netreba zabudnúť ani na lesnú zver, ktorá sa v tých miestach vyskytuje," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu