Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vystrašení školáci v Dúbravke: Uprostred vyučovania im do triedy spadol strom!

Školáci z triedy, v ktorej Zobraziť galériu (7)
Školáci z triedy, v ktorej "pristál" strom (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Žiaci základnej školy na Sokolíkovej ulici v bratislavskej Dúbravke dnes zažili poriadny šok. Uprostred vyučovania im totiž do triedy VI.A spadol strom a porozbíjal okná. Vystrašení školáci našťastie vyviazli len s malými škrabancami, no zlomený strom škole narobil nemalé škody.

Vaše tipy

Podľa našich informácií k nešťastiu došlo počas druhej vyučovacej hodiny, keď bola trieda plná žiakov. Strom zrejme nevydržal nápor ťažkého snehu a spadol na budovu, pričom zasiahol okná na prvom poschodí, kde sa nachádza trieda šiestakov. Úlomky skla sa roztrieštili po miestnosti, a učitelia preto žiakov premiestnili do inej.

Na mieste hasiči nezasahovali. Nebol potrebný ani zásah záchranárov, keďže pri incidente sa nikto vážnejšie nezranil. Napriek tomu, že k nešťastiu došlo ešte v dopoludňajších hodinách, strom podľa našich informácií do poobedia nebol odstránený. Miesto je opáskované a označené upozornením, ktoré varuje pred hroziacim nebezpečenstvom.

Strom spadol na budovu uprostred vyučovania
Zobraziť galériu (7)
Strom spadol na budovu uprostred vyučovania  (Zdroj: Jan Zemiar)

Pádov stromov pod náporom ťažkého snehu, ktorého v posledných dňoch napadlo neúrekom, stále pribúda. Začiatkom týždňa košickí hasiči odstraňovali z ciest viacero popadaných stromov. "Dôvodom popadaných stromov bol ťažký a mokrý sneh, ktorý sa na nich nachádzal a svoje urobil aj vietor, ktorý fúkal v niektorých častiach kraja," uviedol vtedy hovorca košických hasičov Daniel Takáč. Niektoré cesty museli dokonca pre polámané stromy uzavrieť.
 

Vystrašení školáci v Dúbravke:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu