Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Perinbaba sa prebudila z letného spánku: Toto je prvý sneh na Slovensku!

Stredisko Jasná je pod snehom. Zobraziť galériu (3)
Stredisko Jasná je pod snehom. (Zdroj: Tip čitateľa)

POPRAD/JASNÁ – Prvý sneh pokryl tatranské svahy, aj keď len pár dní dozadu panovala na horách letná atmosféra. Tatranci sa dnes zobudili do chladného rána a vo výškach už nad 1000 metrov nad morom ich prekvapil nielen studený vzduch okolo nuly, ale aj čerstvá nádielka prvého snehu. Ako ukazujú fotografie od nášho čitateľa, zahanbiť sa nedali ani na Chopku v stredisku Jasná, kde vraj napadlo až 15 cm bielej pokrývky. V súčasnosti sa tam teplota pohybuje okolo -1,4 stupňa.

Vaše tipy

"Určite sa nedá očakávať, že tento sneh vydrží, keďže zem ešte nie je premrznutá, ale Perinbaba ukázala v plnej kráse už v septembri, že na tatranské svahy nezabudla," konštatovala PR manažérka najväčšieho investora v tatranskom regióne Katarína Šarafínová. Tatranci sú podľa nej na zimnú sezónu pripravení. Rozbehol sa predaj pobytových balíkov na zimnú sezónu s first moment zľavami až do 50 percent. "Predpredaj sezónnych skipasov sa začína už budúci mesiac," uzavrela.

Od rána sneží aj nad Chatou pod Soliskom. "Áno, môžem potvrdiť, že od rána sype, sneh sa síce veľmi neudrží, ale tu pri chate už máme tak štyri- až päťcentimetrovú vrstvu snehovej pokrývky," uviedol pre TASR chatár z Chaty pod Soliskom.

V Jasnej takto nasnežilo.
Zobraziť galériu (3)
V Jasnej takto nasnežilo.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Prvý sneh v tomto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu