Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hanba boháčskych študentov: Chorým deťom vyzbierali smiešnych 15 eur!

Vianočná zbierka pre deti na onkológii na bratislavských Kramároch. Zobraziť galériu (4)
Vianočná zbierka pre deti na onkológii na bratislavských Kramároch. (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA – Deti boháčov sa ukázali v skutočne zlom svetle! Vianočnú zbierku pre detskú onkológiu, ktorá sa konala na jednej z bratislavských vysokých škôl, povestnú svojimi zámožnými študentmi, nielen že odignorovali, dokonca robili všetko pre to, aby sa o nej dozvedelo čo najmenej ľudí. Bezcitnosť je asi slabé slovo. Vďaka ich „veľkodušnosti“ sa pre choré deti na škole vyzbieralo len neuveriteľných 15 eur!

Občianske združenie Šťastko zorganizovalo zbierku pre Kliniku detskej hematológie a onkológie na bratislavských Kramároch. Študenti sa o nej mohli dozvedieť vďaka plagátom rozvešaným po celej škole a aj prostredníctvom Facebooku. Zvláštne je, že drvivá väčšina študentov neprejavila záujem prispieť a podporiť choré deti, dokonca plagáty z chodieb školy zmizli. „Nejaký dobráčisko ich postrhával,“ uviedol pobúrený študent, ktorý nás v tejto veci oslovil.

Zbierka prebiehala takmer dva mesiace až do minulého piatku. „V boxe boli nakoniec tri 5-eurové bankovky a nejaké drobné,“ neveriacky povedal študent. Združenie riešilo vzniknutú situáciu vyskladaním peňazí z iných zdrojov, pričom nakoniec sa im podarilo zohnať 250 eur. Našli sa aj sponzori, ktorí deťom darovali plyšové hračky a sladkosti.

Tieto sa deťom rozdali počas pripraveného programu, na ktorom vystúpil raper Vladis a žonglér z Talentmánie Slížo. Výťažok zo zbierky poputuje na potreby kliniky, rodičov chorých detičiek iniciatíva združenia dojala. Malým pacientom, ktorí kvôli nízkej hladine leukocitov nemohli opustiť sterilné prostredie izby, priniesli organizátori sladkosti a hračky priamo na izbu.

Ich rodičia tvrdili, že s podobnou aktivitou študentov sa nestretávajú. Škoda len, že tí, od ktorých sa čakala pomoc a príspevok na dobrú vec, celú snahu odignorovali.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu