Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Seniori v Sp. Novej Vsi dostanú od mesta štartovacie eurobalíčky

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Mesto Spišská Nová Ves bude pred Vianocami rozdávať seniorom štartovacie eurobalíčky. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva. Eurobalíčky by malo bezplatne dostať približne 1 500 seniorov, ktorí dovŕšili alebo dovŕšia v tomto roku 75 rokov, k 1. januáru 2008 mali trvalý pobyt na území mesta a voči mestskému úradu nemajú nedoplatky.

Darček od mesta dostanú všetci dôchodcovia spĺňajúci tieto podmienky bez ohľadu na výšku dôchodku. "Ide o praktickú pomoc, aby títo ľudia dostali euromince do ruky, ohmatali si ich a naučili sa ich používať. Predpokladám, že do Vianoc by mali mať dôchodcovia mince doma," informoval primátor mesta Ján Volný.

Mesto podľa primátora intenzívne pracuje na tom, aby bolo balíčkov viac a boli k dispozícii všetkým seniorom už vo veku 70 a viac rokov. Tých je v meste približne 2 660. Štartovací eurobalíček obsahuje euromince v hodnote 16,6 €, čo je približne 500 Sk. "Mesto Spišská Nová Ves, za predpokladu, že sa podarí zohnať balíčky pre všetkých dôchodcov vo veku 70 a viac rokov, investuje na ich nákup 1,3 mil. Sk (43 152,09 €),“ uviedol Ľubomír Pastiran z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Dôchodcovia si eurobalíčky budú môcť osobne prevziať od 3. do 19. decembra na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi po predložení platného občianskeho preukazu. V prípade, že si balíček nemôžu prísť osobne prevziať, doručí im ho mesto na nimi nahlásenú adresu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu