Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zsuzsová mala otráviť redaktorku jedovatými hubami: Skutok sa nestal! NAKA zastavila trestné stíhanie

Leona Kočkovičová Fučíková Zobraziť galériu (3)
Leona Kočkovičová Fučíková (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zastavil trestné stíhanie v prípade smrti redaktorky RTVS Leony Kočkovičovej-Fučíkovej. Svedok v kauze vraždy Jána Kuciaka vypovedal, že mohla byť otrávená hubami. Zo znaleckého posudku však podľa polície jednoznačne vyplýva, že nezomrela v dôsledku požitia jedovatých látok.

Kočkovičová zomrela v roku 2016 na akútnu leukémiu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. "V prípade podozrenia z otravy televíznej redaktorky v novembri tohto roku vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry zastavil trestné stíhanie," uviedla polícia. Podozrenia z otravy redaktorky sa rozplynuli. 

Vyšetrovateľ preveril informácie od Andruskóa

Zoltán Andruskó, jeden z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, v jednej zo svojich výpovedí uviedol, že v lete 2016 zbieral neďaleko Nitry s Alenou Zsuzsovou jedovaté huby. Koncom toho istého roku médiá informovali o náhlom úmrtí televíznej redaktorky. Andruskó mal podozrenie, že mohla byť otrávená práve týmito hubami.

Alena Zsuzsová bola vypovedať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Po výsluchu Andruskóa začali kriminalisti ihneď informácie operatívne preverovať. "Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry začal koncom marca tohto roku trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Vypočul viacerých svedkov a do konania pribral aj súdneho znalca z odboru zdravotníctva a farmácie," napísali policajti s tým, že vyšetrovateľ sa zaoberal všetkými skutočnosťami, ktoré úmrtiu redaktorky predchádzali.

Skutok sa nestal

"Posudzoval jej zdravotný stav, osobný aj pracovný život. Skúmal rôzne motívy vraždy, preveroval možné prepojenia na podozrivých. Preveroval aj pohyb podozrivých osôb v rozhodujúcom čase," ozrejmili policajti. "Zo znaleckého posudku jednoznačne vyplýva, že smrť nenastala v dôsledku požitia jedovatých látok." Zo záverov vyšetrovania tiež vyplýva, že sa redaktorka nevenovala témam, pre ktoré by sa mohli podozriví cítiť ohrození.

Leona Kočkovičová Fučíková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Viedla usporiadaný rodinný život v harmonickom manželstve, nemala žiadne finančné problémy. Na základe týchto skutočností je nepochybné, že skutok sa nestal," dodali policajti.

Viac o téme: Ján KuciakAlena ZsuzsováLeona Kočkovičová-Fučíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu