Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obvinený v prípade vraždy Kuciaka pred súdom: V kauze budú vypočúvať svedkov

Dvojica Zoltán Andruskó a Ján Minarových čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného.
Dvojica Zoltán Andruskó a Ján Minarových čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Výsluchom deviatich svedkov by na Okresnom súde Bratislava V malo v stredu pokračovať pojednávanie v daňovej kauze Zoltána Andruskóa, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján Minarových.

Dvojica čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo im hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody. Zoltán Andruskó má daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Z pojednávania prípadu na súde je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje "iný dôležitý záujem obžalovaných". Sudkyňa už avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Vražda Kuciaka

Zoltán Andruskó  bol vyšetrovacími orgánmi označený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Spolu s ním sú obvinení Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Alena Zsuzsová a najnovšie aj podnikateľ Marian Kočner. Všetci sú stíhaní väzobne, aj keď v prípade Mariana Kočnera je dôvodom kauza miliónových zmeniek.

Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Podľa medializovaných informácii Zoltán Andruskó v prípade dvojnásobnej vraždy spolupracuje s vyšetrovateľmi. Príbuzným obetí údajne tiež zaslal list s prosbou o odpustenie.

 

 

Viac o téme: Ján KuciakAlena ZsuzsováMiroslav MarčekZoltán AndruskóTomáš SzabóJán Minarových
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu