Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajná akcia bola atrakciou pre ľudí: Je to obrovská hanba pre celé mesto, tvrdia Kolárovčania

Policajná akcia v Kolárove. Zobraziť galériu (7)
Policajná akcia v Kolárove. (Zdroj: Maarty)

KOLÁROVO - Aj v utorok od skorých ranných hodín boli policajti spolu s nitrianskymi vyšetrovateľmi v Kolárove, kde prehľadávali okolie Váhu. Asistovali im aj záchranári z Komplexnej centrálnej záchrannej služby.

Polícia od rána prehľadávala okolie Váhu v Kolárove

Polícia ohradila páskou časť pod mostom v Kolárove, kde od skorých ranných hodín spolu so záchranármi z komplexnej záchrannej služby prehľadávali okolie Váhu aj jeho hladinu. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií mali hľadať strelnú zbraň. Od minulého týždňa, keď na miesto zobrali aj jedného z piatich obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, sa do Kolárova vrátili druhýkrát. Miestni tak majú o "program" postarané. 

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Celú akciu totiž z diaľky sledovali obyvatelia. Niektorí sedeli len tak na lavičke, iní sa pristavili na bicykloch, či keď išli cestou z práce. "Ja tu sedím od rána, sledujem to. Asi hľadajú zbraň, ale pochybujem, že tam niečo nájdu. Minulý rok to tu aj bagrovali," povedal nám starší pán, ktorý chodil do školy s otcom Tomáša Szabóa. Podľa informácií televízie Markíza boli však úspešní a vo Váhu sa im podarilo nájsť časť zbrane, údajne hlaveň.

Či ide o tú, ktorou bol zavraždený Ján Kuciak so svojou snúbenicou, nie je jasné. V Malom Dunaji zase mali nájsť pištoľ, ktorou zavraždili podnikateľa z Kolárova Petra Molnára. K všetkým trom vraždám sa priznal Miroslav Marček.

Hanba pre Kolárovo

Szabó s bratrancom Marčekom v Kolárove vyrastali, ich rodičia tiež. "Je to obrovská hanba. Neverili sme tomu, ja som chodil so Szabóovým otcom do školy," tvrdil nám Kolárovčan. "Ak by sa toto nebolo bývalo stalo, tak tu vidíte jeho otca na bicykli. Teraz takmer nevychádzajú z domu," hovorí. 

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Podľa neho je to obrovská hanba pre celé mesto, aj keď si stále nevie vysvetliť, prečo to spravili. "Je to hrozné. Kedysi sme boli slušné mesto, teraz sú tu len policajti. Neviem, či to spravili pre peniaze, ale ak áno, tak je to hrozné. Jeho rodičia sú slušní, nechápem, ako sa to podarilo pred nimi utajiť," zamýšľa sa. Miestni svorne tvrdia, že Szabó s Marčekom neboli problémoví. "Vy si len dávajte pozor, ste rovnako mladí ako ten novinár, čo ho zastrelili. Bože, je to hrozné," dodáva ešte na rozlúčku. 

Marček sa priznal

Polícia bola pri Váhu do neskorých poobedných hodín, neskôr sa vyšetrovatelia pobrali do miestnej reštaurácie na obed. Oficiálne sa k zásahu zatiaľ nikto nevyjadril.

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Policajná akcia v Kolárove.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

K Alene Zsuzsovej, Zoltánovi Andruskóovi, Tomášovi Szabóovi a Miroslavovi Marčekovi pribudol s obvinením z objednávky vraždy aj Marian Kočner. Vyšetrovatelia tak museli začať výsluchy znova. Od začiatku s nimi však spolupracoval len Zoltán Andruskó, ktorý hneď označil za objednávateľa vraždy práve Kočnera. Minulý týždeň sa však k nemu pridal aj Marček, ktorý sa priznal, že to bol on, kto strieľal. Doteraz za strelca, ktorý usmrtil Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, vyšetrovatelia považovali jeho bratranca Szabóa. 

Szabóa vypočúvali v pondelok, jeho výsluch trval asi hodinu. Vypovedať odmietol. Vinu popiera aj Alena Zsuzsová, ktorá mala na žiadosť Kočnera získavať kompromitujúce materiály na vysokopostavených ľudí a politikov. 

Viac o téme: VraždaVyšetrovaniePolícia KolárovoJán KuciakTomáš Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu