Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Tóth, ktorý mal pre Kočnera sledovať novinárov, vypovedá na NAKA

Peter Tóth
Peter Tóth (Zdroj: SITA/Marko Erd)

NITRA - Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth, ktorý bol zároveň aj blízkym priateľom Mariana Kočnera, obvineného z objednávky vraždy Jána Kuciaka, vypovedá na NAKA v Nitre.

Petra Tótha priviezli na NAKA do Nitry policajti a do budovy vstúpil o 8:15, informoval o tom portál televízie Markíza Tvnoviny.sk. Peter Tóth bol blízkym priateľom Mariana Kočnera. Ten momentálne čelí obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Kočnera vyšetrujú vo väzbe, kam ho poslal Najvyšší súd SR ešte v lete minulého roka pre kauzu zmenky TV Markíza. 

Podľa informácie portálu krátko pred 9:00 dorazili na NAKA aj obhajca Aleny Zsuzsovej a právna zástupkyňa Zoltána Andruskóa a Miroslava Marčeka. 

Tóth mal pre Kočnera sledovať novinárov prostredníctvom iných osôb, medzi nimi mal byť aj zavraždený Ján Kuciak. V prípade zo začiatku vystupoval ako utajený svedok, neskôr sa rozhodol, že bude svedčiť pod vlastným menom. 

Tóth k prípadu zverejnil aj nahrávku, v ktorej opisuje svoj vzťah s Alenou Zsuzsovou, ktorá je tiež obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Na nahrávke sa vyjadril aj k sledovaniu novinárov. Podľa neho išlo len o paparazzovanie. 

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: SvedokNAKAPeter Tóth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu