Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Szabó mal zastreliť Kuciaka upravenou zbraňou: Dôležitý dôkaz v prípade vraždy novinára

Polícia zadržala a obvinila z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. Ďalšími obvinenými sú Tomáš Szabo (hore vpravo), Miroslav Mar Zobraziť galériu (2)
Polícia zadržala a obvinila z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. Ďalšími obvinenými sú Tomáš Szabo (hore vpravo), Miroslav Mar (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

KOLÁROVO - Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nie je stále na konci. Dozoroví prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry ešte minulý týždeň informovali o výsledkoch vyšetrovania za posledný rok. Potvrdili aj zaistenie stromu v Kolárove.

Peň stromu mali vyšetrovatelia zaistiť pre to, že jeden z obvinených Tomáš Szabó, si tam mal nacvičovať streľbu z upravenej zbrane. Tú ma podľa informácií televízie Markíza získať prostredníctvom Zoltána Andruskóa, ktorý ju vybavil v maďarskej obci Zebegény. Práve Andruskó si mal na nacvičovanie streľby spomenúť len nedávno a povedať to vyšetrovateľom. 

Ján Kuciak a Martina Kušnírová
Zobraziť galériu (2)
Ján Kuciak a Martina Kušnírová  (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

Detektor kovov im potom strom označil a tak putoval peň na expertízu. Podľa televízie sa na ňom našli stopy po streľbe, no či aj strelivo, zatiaĺ neprezradili. Zoltán Andruskó od začiatku s políciou spolupracuje a bol to on, ktorý hovoril o tom, že si mal vraždu Jána Kuciaka objednať Marián Kočner, ktorý je jedným z obvinených v prípade popravy novinára. 

Polícia zadržala a obvinila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Ďalšími sú Tomáš Szabó, ktorý mal byť strelcom, Miroslav Marček, ktorý robil šoféra a Alena Zsuzsová, ktorá mala byť objednávateľkou. Szabó ale svoju vinu od začiatku popiera a tvrdí, že vo Veľkej Mači mal Jána Kuciaka len vystrašiť, nie zabiť.

Viac o téme: VraždaJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu