Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Robert Fico mal telefonovať s Antoninom Vadalom, píše o tom taliansky denník

Mária Trošková je bývalou hlavnou štátnou poradkyňou Roberta Fica Zobraziť galériu (2)
Mária Trošková je bývalou hlavnou štátnou poradkyňou Roberta Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Expremiéra Roberta Fica nespája s Antoninom Vadalom, ktorý má byť členom talianskej mafie Ndrangheta, len Mária Trošková. Podľa informácie, ktorú zverejnil taliansky denník La Repubblic, mal v roku 2012 telefonovať s Vadalom samotný Fico.

Talianska prokuratúra zistila, že v roku 2012 vtedajší premiér Robert Fico telefonoval s Antoninom Vadalom, podnikateľom spájaným s mafiou Ndrangheta. Fico tak nemusel byť prepojený na Vadalu len cez svoju asistentku Máriu Troškovú. 

O reakciu sme požiadali aj hovorcu strany Smer-SD Jána Mažgúta, správu budeme aktualizovať o vyjadrenie. 

Mária Trošková a Antonino
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/A.V., Topky)

Smer-SD priniesol okamžitú reakciu

"Táto informácia je nepravdivá; Robert Fico nepozná A. Vadalu. Ide len o účelovú snahu burcovať vášne pred zajtrajším dňom a odpútať pozornosť od daňových podvodov A. Kisku, na ktoré dnes Robert Fico poukázal," uviedol v reakcii pre topky hovorca Smeru Ján Mažgút.

Kompletné vyjadrenie Veroniky Remišovej

"Talianske noviny píšu, že Robert Fico telefonoval s mafiánom Antoninom Vadalom, ktorý je v súčasnosti podozrivý z obchodu s drogami a väzobne stíhaný v Taliansku. Práve s Vadalom je spájaná aj Ficova bývalá poradkyňa Mária Trošková, ako aj bývalý šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády, Viliam Jasaň.

Práve o najnebezpečnejšej talianskej mafii, s ktorou je spájaný Vadala, napísal zavraždený Ján Kuciak svoj posledný článok. Rok po jeho vražde, ktorá otriasla Slovenskom sa nezmenilo takmer nič. Premiér Pellegrini pôsobí, akoby premiérom ani nebol. Predseda Smeru Fico doteraz býva v byte usvedčeného daňového podvodníka. Vážne podozrenia na rozsiahlu korupciu, zneužívanie verejných zdrojov a eurofondov naše orgány nemajú ochotu vyšetrovať. V priamom prenose padá aj dôveryhodnosť prokuratúry, napríklad pri špeciálnom prokurátorovi dnes vidíme zvláštne operácie v štýle doby kešu.

Vrcholom úpadku a zhrubnutia slovenskej politiky je SNS a jej predseda Danko, ktorý po tom, čo sa pričinil o rekordné zdraženie potravín arogantne odkazuje zúfalým farmárom, „nech sa zodvihnú a veľmi rýchlo idú domov“. Prejavy jeho ministerky Matečnej snáď ani netreba komentovať.

Dnes je najvyšší čas v mene občanov Slovenska vyzvať všetkých čestných ľudí na polícií a prokuratúre, aby začali s plnou vážnosťou vyšetrovať podozrenia z toho, že v posledných rokoch pôsobí na Slovensku organizovaná skupina, ktorá zdá sa fungovala v symbióze s politikmi, oligarchami, finančnými skupinami a ako sa zdá, neváhala aj cez politických predstaviteľov tolerovať alebo dokonca kryť aj organizovaný zločin. Občania majú právo žiadať, aby každý, kto sa podieľal na fungovaní tohto systému, niesol za to plnú zodpovednosť."

Viac o téme: Robert FicoAntonino VadalaMária trošková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu