Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodina Jána Kuciaka o úniku informácií: Sme nahnevaní a sklamaní, ale neprekvapuje nás to

V Bratislave sa koná pochod za Janka Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Zobraziť galériu (2)
V Bratislave sa koná pochod za Janka Kuciaka a Martinu Kušnírovú. (Zdroj: FB/Ján Kuciak)

BRATISLAVA - O úniku informácií z vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa hovorí už dlho. No zdá sa, že je to vážnejšie ako si mnohí mysleli. Rodina Kuciaka je nahnevaná, no tvrdí, že ich to neprekvapuje.

Podľa medializovaných informácií mala NAKA chcieť zadržať nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra práve v súvislosti s brutálnym činom. Bödör sa to však mal dozvedieť a prísť na políciu sám, z čoho mali byť prekvapení aj vyšetrovatelia a prokurátor. Nitriansky podnikateľ však poprel, že by bol na polícii v súvislosti s vraždou a akékoľvek spájanie so smrťou novinára vylučuje. 

Vyšetrovanie vraždy Kuciaka: Sporný výsluch podnikateľa Bödöra, polícia prehovorila

"Toto je už za čiarou pre mňa, ľudsky," povedal pre Denník N, ktorý informácie priniesol. K tomu, že Bödör mal byť informovaný o jeho zadržaní a aj k úniku informácií z vyšetrovania sa vyjadril aj brat zavraždeného novinára Jozef Kuciak. 

"Z posledných správ o úniku informácií z vyšetrovania sme sklamaní, nahnevaní ale nie prekvapení. Takýto a iní oligarchovia roky ovládali políciu a prokuratúru a svojich ľudí tam majú aj dnes. Bol by prehnaný optimizmus čakať, že výmenou figúrok a ich presunom na iné posty ministerstva, odrazu zmiznú všetci tí, ktorí im roky slúžili," napísal Kuciak na sociálnej sieti. 

Bödörovci sú vplyvní majitelia bezpečnostnej služby Bonul. Na súkromnom večierku rečnil aj Robert Fico.
Zobraziť galériu (2)
Bödörovci sú vplyvní majitelia bezpečnostnej služby Bonul. Na súkromnom večierku rečnil aj Robert Fico.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Stále však verí, že existujú aj slušní a čestní ľudia z radov polície a prokuratúry. "Tiež zvádzajú boj, za čo im musíme byť vďační. Ľudia prosím nezabúdajme, čo sa stalo a aj keď už čoraz viac ľudí opäť sadá na lep tým muchám, čo majú toto všetko na svedomí, nedajme spravodlivosť zas bokom. Prosím zaujímajme sa, čítajme viac ako nadpisy a prvé tri vety článkov, ktoré chceme čítať. Nie len nám zničili životy, nedajme zničiť ďalšie a našu budúcnosť," dodal brat Jána Kuciaka. 

Fico vyhlásil vojnu novinárom: VIDEO Po prostitútkach prišli teroristi, zastal sa aj Bödöra

Viac o téme: VyšetrovanieJán KuciakJozef Kuciakúnik informácií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu