Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vražda Kuciaka a Kušnírovej: Kočnera čakajú ťažké časy, prokurátor žiada najprísnejšiu väzbu

(Zdroj: glob.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Zdá sa, že kontroverzný podnikateľ Marian Kočner sa tak ľahko z väzby nedostane. Okrem obvineniu z falšovania zmeniek a iných ekonomických trestných činov, ho vyšetrujú aj v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. V súvislosti s brutálnym činom, ktorý otriasol nielen našou krajinou, teraz prokurátor žiada predĺženie väzby.

Okrem predĺženia väzby má prokurátor navrhnúť aj najvyšší stupeň väzby, takzvanú kolúznu väzbu. Dôvodom je teda obava, že obvinený bude pôsobiť na spoluobvinených alebo na svedkov, alebo mariť dôkazy. Informáciu priniesla televízia JOJ. Toto najsilnejšie obmedzenie na slobode súvisí s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pre televíziu to prtvdil aj Kočnerov advokát Michal Mandzák.

Kočnerov druhý pokus nevyšiel: Posledná nádej na Vianoce s rodinou, ďalšie trestné oznámenie

Televízia s odvolaním sa na jej zdroje tvrdí, že budúci týždeň vyšetrovacie orgány požiadajú sudcu pre prípravné konanie o predĺženie väzobného stíhania Kočnera. ​Rovnako chce prokurátor predĺžiť väzbu o ďalšie tri mesiace v prípade kauzy falšovania zmeniek. 

Ako objednávateľa vraždy novinára a jeho snúbenice označil Kočnera Zoltán Andruskó, jeden zo štvorice obvinených z popravy novinára. Kočner si mal odstránenie Kuciaka objednať u Aleny Zsuzsovej, ktorá mala byť aj jeho milenkou. 

Podnikateľa zatial z vraźdy neobvinili, no nedávno policajný prezident Milan Lučanský potvrdil, že polícia v prípade Kuciaka a Kušnírovej pracuje aj s touto verziou. Pred pár mesiacmi sa uskutočnili aj domové prehliadky v súvislosti s vraždou novinára práve u Kočnera. 

Viac o téme: VäzbaMArian KočnerPredlženie väzby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu