Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zásah do vyšetrovacieho tímu vraždy Kuciaka: Policajný prezident stiahol šéfa NAKA

Milan Lučanský po nástupe do funkcie policajného prezidenta odstavil od vyšetrovacieho tímu šéfa NAKA Petra Hraška. Zobraziť galériu (3)
Milan Lučanský po nástupe do funkcie policajného prezidenta odstavil od vyšetrovacieho tímu šéfa NAKA Petra Hraška. (Zdroj: SITA/Diana Černáková, TASR/Pavel Neubauer )

BRATISLAVA – Policajný prezident Milan Lučanský vystriedal dočasne vo funkcii Tibora Gašpara v júni tohto roka. Jeho príchod však vyvolal aj ďalšie zmeny. Po svojom nástupe odstavil od vyšetrovacieho tímu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška. Podľa jeho slov chcel zabrániť podozreniam, že vyšetrovanie môže byť zmanipulované.

Keď som nastúpil do funkcie, pán Hraško bol členom kontrolnej skupiny vo vyšetrovacom tíme," povedal Lučanský s tým, že neskôr tím neopustil dobrovoľne. "Bolo to moje rozhodnutie,“ vyjadril sa v diskusii Denníka N. 

Policajný prezident Lučanský otvorene: Krajmer nemal na mieste činu po vražde čo robiť

Podľa jeho slov k rozhodnutiu dospel preto, aby nevznikali podozrenia o prípadnom zasahovaní či manipulovaní vyšetrovania ostro sledovaného prípadu. „Myslím si, že pán Hraško má kopec inej roboty," dodal.

Dnes už bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer sa objavil na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice.
Zobraziť galériu (3)
Dnes už bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer sa objavil na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice.  (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

Či s Petrom Hraškom na čele NAKA je alebo nie je spokojný, Lučanský neodpovedal. Na otázku, či by v prípade kvalitnejšieho adepta zvažoval jeho zmenu však reagoval, že keď bude mať lepšiu náhradu, tak to určite urobí.

V prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola verejnosť skeptická. Zdá sa však, že vyšetrovanie nestojí na mŕtvom bode.
Zobraziť galériu (3)
V prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola verejnosť skeptická. Zdá sa však, že vyšetrovanie nestojí na mŕtvom bode.  (Zdroj: Polícia SR)

Zároveň podotkol, že vo funkcii policajného prezidenta je zatiaľ dočasne. Postupovať teda bude podľa toho, ako sa vyvinie situácia. „Reorganizáciu budem môcť pripraviť, keď sa prihlásim a prejdem ako prezident," vyjadril sa k otázkam o tom, či plánuje zmeny v policajnom zbore.

Peter Hraško nahradil na čele elitnej jednotky Róberta Krajmera. Bol členom kontrolnej skupiny vo vyšetrovacom tíme vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Viac o téme: NAKAMilan LučanskýJán KuciakVyšetrovanie vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu