Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V piatok bude v Bratislave pochod Za slušné Slovensko - Predvečer svadby

(Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Občianska iniciatíva Za slušné Slovensko a iniciatíva študentov Nie je nám to jedno organizuje v Bratislave v piatok 4. mája pochod Za slušné Slovensko - Predvečer svadby. Stretnutie naplánovali o 16:30 pred budovou Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici. Sprievod sa následne presunie na Námestie SNP, kde sa o 17:00 začne program.

Informovali o tom predstavitelia občianskej iniciatívy Za slušné Slovensko a študentskej iniciatívy Nie je nám to jedno. "Jednou z lekcií, ktorú nás smrť Jána Kuciaka naučila, je, že za slobodu médií sa musí postaviť aj verejnosť. Voláme nielen po slušnej polícii, súdoch a úradoch, ale aj slušných a nezávislých médiách, ktoré nie sú sluhami politikov. Preto spoločne verejne odmietame normalizáciu, ktorá sa začala v RTVS,“ uviedli organizátori podujatia.

Iniciatívy chcú spoločne politikom jasne odkázať, že neplatí “vyhraj voľby, môžeš všetko“. “Ukážeme politikom, ktorí sa nám vysmievajú, že nikam neodchádzame, že stále voláme po tom, aby bola politika službou – službou všetkým ľuďom, nielen „našim“ ľuďom. Odmietnime zametanie korupčných a politických káuz pod koberec,“ cituje tlačová správa predstaviteľov iniciatív. V nej sa zároveň dodáva, že ostatné iniciatívy, ktoré zbierajú podpisy za referendum o predčasných voľbách, ich budú zbierať aj v piatok počas konania zhromaždenia.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko podporia aj slovenskí farmári, ktorí v piatok vyjdú do ulíc na poľnohospodárskych strojoch, spôsob čoskoro spresnia, dodáva sa v tlačovej správe.

Viac o téme: Ján KuciakMartina KušnírováZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu