Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Organizátori protestov chcú predčasné voľby: VIDEO Ponížili ste nás

Organizátori protestu žiadajú predčasné voľby Zobraziť galériu (4)
Organizátori protestu žiadajú predčasné voľby (Zdroj: TASR/Martin Baumann, FB/Za slušné Slovensko)

BRATISLAVA - Robert Fico včera ponúkol svoju demisiu. Splní ju len pod podmienkou, že súčasná vláda bude pokračovať. Andrej Kiska by sa mal čoskoro vyjadriť. Béla Bugár síce v pondelok nekompromisne hovoril o predčasných voľbách, teraz premiérov krok víta. Organizátori protestov sú nespokojní a požadujú predčasné voľby. Najvyšší predstavitelia ponížili verejnosť.

Organizátori protestov Juraj Šeliga, Karolína Farská a Táňa Sedláková vo videu jasne vyjadrili svoju nespokojnosť s postupom lídrov súčasnej koalície. Napriek tomu, že Robert Fico ponúkol svoju demisiu a Robert Kaliňák odstúpil, budú protestovať aj naďalej. Požadujú demisiu vlády a predčasné voľby. 

Ponížili ste nás

"Pán Fico, pán Danko a špeciálne pán Bugár svojim rozhodnutím ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť. Ich snaha sa za každú cenu udržať pri moci, je jasným dôkazom toho, že chcú zamiesť pod koberec všetky korupčné kauzy. Kauzy, o ktorých písal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak," hovorí v úvode vide sociálna psychologička Táňa Sedláková.

Poukázali na udalosti posledných dní, ako aj na chyby pri vyšetrovaní, korupčné kauzy, rozkrádanie eurofondov a všetko, čo za posledné dni vyplávalo na povrch. "Celé to zastrašovanie, pohŕdanie slušnými ľuďmi a ľahostajnosť voči aktívnym občanom, to všetko je dostatočným dôvodom na to, aby sme sa mohli opätovne rozhodnúť o tom, komu odovzdáme moc," píše sa v príspevku. 

Chceme predčasné voľby

Organizátori chcú pre spravodlivé Slovensko novú šancu. "Preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť," povedala vo videu Karolína Farská.

Organizátori protestu Juraj Šeliga, Karolína Farská a Táňa Sedláková
Zobraziť galériu (4)
Organizátori protestu Juraj Šeliga, Karolína Farská a Táňa Sedláková  (Zdroj: Facebook/Za slušné Slovensko)

Je len na nás, ako sa k tejto výzve postavíme. "Veríme, že nám osud Slovenska nie je ľahostajný a v piatok spolu prídeme do ulíc. Nenechajme sa zastrašiť! My všetci sme tí, na ktorých sme čakali," dodal Juraj Šeliga. V piatok 16. marca sa bude konať v poradí tretí protest vo viacerých slovenských mestách. Minulý týždeň sa v Bratislave pokojného zhromaždenia zúčastnilo okolo 60-tisíc ľudí. Na celom Slovensku vyšlo do ulíc odhadom 120-tisíc ľudí. 

Protest v Bratislave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Viac o téme: ProtestRobert FicoRobert KaliňákAndrej DankoZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu