Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakaný krok národniarov: Je možné, že budú žiadať TOTO ministerské kreslo!

Anton Hrnko
Anton Hrnko (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) a poslanec Národnej rady SR (NR SR) Anton Hrnko nevylúčil možnosť, že národniari by pri koaličných rokovaniach mohli požadovať odstúpenie ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej (Most-Híd).

Nekompromisný odkaz vplyvného európskeho predsedu Ficovi: TOTO treba urobiť s Kaliňákom

K takémuto záveru prišiel po stretnutiach s viacerými predstaviteľmi SNS, v rámci okresných štruktúr. "Takáto požiadavka bude nastolená na pondelkovom predsedníctve strany, ktoré bude rozhodovať o tom, či to bude aj oficiálne stanovisko SNS pri koaličných rokovaniach," potvrdil poslanec NR SR Hrnko.

Oslovený bol aj podpredseda strany SNS a poslanec NR SR Jaroslav Paška, ktorý nechcel situáciu o požiadavkách príliš komentovať, tiež však túto možnosť celkom nevylúčil. "Nerád by som komentoval tieto informácie, je možné že pán Hrnko sa stretol aj s takýmito názormi počas stretnutí s okresnými štruktúrami strany. Je potrebné počkať na predsedníctvo, po ktorom bude jasné oficiálne stanovisko strany," skonštatoval Paška. Zatiaľ bola známa iba požiadavka koaličného Mostu-Híd, ktorý žiadal odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

Žiaden prejav občanov sa nemôže politikmi ignorovať, tvrdí Andrej Danko

Viac o téme: Lucia ŽitňanskáSNSMost-HídAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu