Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bugár prehovoril po návrate z dovolenky: Zásadné rokovanie! Koalícii ponúkne tri scenáre

Béla Bugár Zobraziť galériu (2)
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Podľa viacerých odhadov jazýček váh pri tom, či padne vláde alebo odstúpi minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), má v rukách strana Most-Híd. Jej predseda prvý raz po návrate z dovolenky prehovoril pre portál aktuality.sk o možnostiach ďalšieho politického vývoja.

Pellegriniho slová hovoria za všetko: Takto sa vyjadril o Kaliňákovom odchode

Béla Bugár aj napriek vypätej situácii dovolenkoval tento týždeň so svojou manželkou na Maldivách. Vrátil sa však skôr, ako mal pôvodne v pláne. V hre je totiž naozaj veľa. Treba vyriešiť vládnu krízu po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej

„Nešpekulujme, ešte sme nerokovali so Smerom. My máme tri možnosti, ktoré navrhneme partnerom a uvidíme, ako budú reagovať,“ vyhlásil Bugár podľa portálu aktuality.sk do telefónu, keď sa mu novinári dovolali krátko po prílete. Osobnému stretnutiu s nimi sa na letisku vyhol.

„Raz za 28 rokov sme sa s manželkou vybrali za veľkú mláku, ak to takto môžem povedať, no a nakoniec som to musel skrátiť o dva dni,“ vysvetlil šéf Mostu-Híd, ktorý nešpecifikoval, o aké tri možnosti ide.

Robert Kaliňák
Zobraziť galériu (2)
Robert Kaliňák  (Zdroj: TASR - Marko Erd)

Most-Híd je pre Kaliňákov odchod

Bugárovci už krátko po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej formulovali požiadavku, aby odstúpil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Tento týždeň sa mali k situácii vyjadriť aj stranícke regionálne štruktúry.

Konečný verdikt o budúcnosti Mosta-Híd v koalícii by mal padnúť na republikovej rade začiatkom týždňa. Ešte predtým má zasadnúť koaličná rada. Rokovanie koaličných partnerov by údajne mohlo prebehnúť už dnes večer.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: VládaVraždaKoalíciaBéla BugárMost-HídJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu