Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Galko: Pri bezpečnostnej previerke pána Jasaňa pochybila polícia alebo SIS

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pri udelení bezpečnostnej previerky Viliamovi Jasaňovi pochybila polícia alebo Slovenská informačná služba (SIS). Uviedol to dnes po skončení kontrolného parlamentného výboru pre kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) poslanec strany Sloboda a solidarita (SaS) Ľubomír Galko.

Výbor tiež jednomyseľne prijal trojbodové uznesenie, ktoré umožní fyzicky preveriť konanie zodpovedných pri udelení previerky Viliamovi Jasaňovi. "Výbor ma poveril, aby som priamo na NBÚ skontroloval odôvodnenie orgánov, ktoré vyhotovovali previerku pre pána Jasaňa. Podľa môjho názoru pochybila buď polícia, SIS, alebo dokonca obe tieto inštitúcie," uviedol po skončení výboru poslanec NR SR Galko.

Do budúcna je podľa neho tiež na zváženie prijatie novej legislatívy, ktorá by po informáciách o prepojení jednotlivých majiteľov previerok na podozrivé osoby zamedzila prístup k utajovaným skutočnostiam.

Ľubomír Galko má na ďalšom zasadnutí výboru poslancov informovať o svojich zisteniach. Viliam Jasaň aj Mária Trošková dočasne opustila svoje funkcie po medializovaných informáciách o ich prepojení na podozrivú skupinu talianskych podnikateľoch.

Ľubomír Galko

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: Ľubomír GalkoSISViliam Jasaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu